AOPK ČR: „Ptačí“ haiku u pozorovatelny ptáků na Bohdanečském rybníce

23.05.2016 13:10

V pondělí 16. května byla na severním cípu Polákova poloostrova slavnostně otevřena nová pozorovatelna pro obdivovatele ptačího světa.

AOPK ČR: „Ptačí“ haiku u pozorovatelny ptáků na Bohdanečském rybníce
Foto: red
Popisek: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR

Stavba z masivního dubového a modřínového dřeva se střechou z rákosu dobře zapadá do okolní krajiny. Z okének pozorovatelny je možné přehlédnout podstatnou část národní přírodní rezevace Bohdanečský rybník.

Přestřižení pásky předcházelo autorské čtení poezie. Básník Jan Frolík z Kardašovy Řečice přednesl několik haiku, při jejichž skládání mu byli inspirací ptáci. Záznam si můžete poslechnout ZDE.

Návštěvníci se mohou stát spoluautory Terénní knihy, která je jim k dispozici uvnitř pozorovatelny. Zapisovat do ní mohou svá pozorování ptačích druhů, dojmy nebo komentáře. Na první straně knihy se kromě podpisů lidí, účastníků slavnostního aktu, objevily za doprovodu tisícovky racků chechtavých takové celebrity, jako například jeřáb popelavý, koliha malá, zrzohlávka rudozobá nebo bukáček malý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…