AŽD Praha získala další zakázku v Litvě

03.03.2014 8:40

Česká společnost AŽD Praha podepsala na začátku tohoto roku smlouvu na doplnění a úpravu řídících a zabezpečovacích technologií pro litevskou železnici na trati Kaunas – Kazlu Ruda. Zakázka má hodnotu více než 43 milionů korun a je součástí rekonstrukce železničního koridoru Rail Baltica.

AŽD Praha získala další zakázku v Litvě
Foto: AŽD Praha
Popisek: AŽD Praha

„Úprava se bude týkat čtyř elektronických stavědel ESA 11-LG a elektronického automatického bloku ABE-1-LG, kterými AŽD Praha již dříve vybavila koridorovou trať Kaunas - Kybartai,“ upřesňuje zadání Ing. Petr Žatecký, ředitel odboru zahraničního obchodu AŽD Praha.

Železniční koridor Rail Baltica propojuje evropskou železniční síť s pobaltskými státy. Rail Baltica je jedním z prioritních projektů TEN-T Evropské unie. Odhadem zde utratí 3,2 až 3,7 miliardy EUR. Z uvedené sumy přibližně 550 milionů EUR proinvestuje na území Litvy, kde se po etapách buduje a modernizuje úsek o délce 335 kilometrů se standardním evropským rozchodem kolejí.

AŽD Praha ještě letos plánuje svou účast na dalších dvou výběrových řízení na modernizaci železniční zabezpečovací a telekomunikační techniky v rámci projektu Rail Baltica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …