Agentura CzechTrade a Fakulta mezinárodních vztahů VŠE podepsaly memorandum o spolupráci

16.06.2015 20:39

Agentura CzechTrade a Fakulta mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické dnes v sídle VŠE podepsaly memorandum o spolupráci v oblastech vzdělávání, výzkumu a rozvoje lidských zdrojů. Dohodu svým podpisem stvrdili Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade, a Štěpán Müller, děkan Fakulty mezinárodních vztahů VŠE.

Agentura CzechTrade a Fakulta mezinárodních vztahů VŠE podepsaly memorandum o spolupráci
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Obě instituce spojuje zájem o vnější ekonomické vztahy, mezinárodní obchod a podporu exportu. Jádrem jejich spolupráce bude výměna odborníků či společná účast na sympoziích a v panelových diskuzích a pořádání vzdělávacích kurzů. Studenti fakulty mezinárodních vztahů získají možnost ucházet se o stáže v centrále agentury CzechTrade či v jejích zahraničních kancelářích. Agentura bude mimo to vypisovat témata diplomových a disertačních prací a podílet se na výzkumné činnosti v oblasti vnějších ekonomických vztahů.

„Fakulta mezinárodních vztahů je jednou z nejprestižnějších českých fakult, která se těší velkému zájmu studentů, a působí zde mnoho uznávaných odborníků. Věříme, že vzájemná spolupráce bude přínosná a obohacující pro obě strany, ale také pro studenty, které u nás rádi přivítáme,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel CzechTrade.

„Fakulta mezinárodních vztahů považuje praktické zkušenosti studentů s prací v mezinárodním prostředí za zásadní součást vzdělání a za velkou konkurenční výhodu svých absolventů. Z toho důvodu jsou odborné praxe součástí studijních programů FMV a při splnění podmínek daných fakultou jsou tyto praxe uznatelné v rámci povinně volitelných kreditů. Agentura CzechTrade je pro FMV ideálním partnerem, neboť její činnost a síť zahraničních zastoupení výborně zapadají do odborného profilu absolventů magisterského oboru Mezinárodní obchod či vedlejší specializace Ekonomická diplomacie,“ dodává Štěpán Müller, děkan Fakulty mezinárodních vztahů VŠE.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.
www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

19:15 Prezident jmenoval do generálské hodnosti i dva příslušníky HZS ČR

Prezident České republiky Petr Pavel na Pražském hradě opět jmenoval nové generály z řad vojáků z po…