Agentura CzechTrade s úspěchem prezentuje české firmy na zahraničních veletrzích

12.04.2016 22:15

Desítka českých firem se díky zahraniční kanceláři agentury CzechTrade v Düsseldorfu může prezentovat na německém veletrhu BAUMA, největší akci svého druhu se zaměřením na oblast stavebnictví. Italské zastoupení zase pro Českou republiku získalo status „Country of Honour“ na letošním ročníku veletrhu Cosmofarma v Bologni, který se soustředí na prezentaci farmaceutických firem

Agentura CzechTrade s úspěchem prezentuje české firmy na zahraničních veletrzích
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Po možnosti vystavovat na veletrhu BAUMA je taková poptávka, že už s jeho posledním dnem bývá plocha pro nadcházející ročník vyprodaná. Že se kolegům z Düsseldorfu podařilo získat atraktivní výstavní plochu na této akci a že na Českou republiku ve svém newsletteru upozornil italský veletrh Cosmofarma, je potvrzením skvělé práce, kterou naše zahraniční kanceláře odvádějí,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Veletrh BAUMA patří v mezinárodním měřítku k nejvýznamnějším akcím ve stavebním průmyslu a je považován za absolutní špičku v oboru na světě. Koná se jednou za tři roky. Agentura CzechTrade na něm v rámci společného stánku České republiky prezentuje desítku firem z oboru stavebnictví, mezi nimi strojírensko-metalurgickou společnost UNEX z Uničova, dodavatele zařízení pro výrobu betonu CSE, výrobce svařovaných konstrukcí a ocelových odlitků ČKD Kutná hora nebo výrobce důlní a stavební techniky FILAMOS z Příbrami, který díky své účasti na akci v roce 2013 získal zakázku v hodnotě 12 milionů korun.

„Dle zkušeností z předchozího ročníku lze očekávat, že se českým firmám na společném stánku CzechTrade podaří uzavřít obchody v minimální výši 200 milionů korun,“ říká Adam Jareš, ředitel zahraniční kanceláře v Düsseldorfu.

Díky statusu „Country of Honour“ získá česká expozice na veletrhu Cosmofarma 2016 v italské Bologni větší publicitu a bude se těšit zvýšenému zájmu. Organizátor připravil ve spolupráci s italským zastoupením agentury CzechTrade newsletter zaměřený na Českou republiku, který představuje zdejší farmaceutický trh, možnosti spolupráce mezi naší zemí a Itálií a prestižní roli, kterou Česká republika na letošním veletrhu zastane.

Veletrh Cosmofarma se zaměřuje především na volně prodejné léčivé přípravky, dermokosmetiku, zdravou výživu a technologie pro lékárenský sektor. Ve společném stánku agentury CzechTrade se na něm ve dnech 15.–17. 4. 2016 představí šestice významných českých firem – Cereabar, Dr. Muller Pharma, RosenPharma, Simply you Pharmaceuticals, Terezia Company a Walmark.

Letošní 31. mezinárodní veletrh stavebních strojů, strojů na výrobu stavebních hmot a těžařských strojů BAUMA 2016 se uskuteční ve dnech 11.–17. dubna na výstavišti v Mnichově na ploše 605 000 m2. Na akci se bude prezentovat 3 400 vystavovatelů z 57 zemí světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…