Aktivisté za záchranu Ježíška letos bojují samolepkami

10.12.2012 12:18

Do záchrany českého Ježíška se letos zapojily opět tisíce lidí. Iniciativa, která upozorňuje na české tradice a snaží se otevírat diskuzi na téma českých zvyků, svůj „boj“ letos přesunula do aktivity vyvěšování a darování samolepek se symbolem sněhuláka a nápisem Zachraňte Ježíška. Velmi živá diskuze také probíhá na facebookovém profilu.

Aktivisté za záchranu Ježíška letos bojují samolepkami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adventní věnec

„Část peněz z prodeje samolepek poputuje na Nadační fond Pink Bubble, což je organizace, která pomáhá mladým lidem s rakovinou,“ říká spoluautorka projektu Zachraňte Ježíška Eva Fruhwirtová. Od vzniku iniciativy v roce 2008 každý rok chodili po ulicích českých a moravských měst sněhuláci s transparenty a hesly: Přežili jsme Dědu Mráze, přežijeme Santu Clause a aktivisté předávali petice představitelům vlády. „Letos jsme do ulic nevyšli.

Necháváme českou společnost, aby sama převzala aktivitu,“ svěřuje se Eva Fruhwirtová a dodává, že stále se jim ozývají jednotlivci a firmy s podporou a oceněním této aktivity. „Je to přesně to, co jsme chtěli, aby sami lidé začali za české Vánoce bojovat a vážit si jich.“

Odkaz na samolepku: http://bit.ly/TXDItZ

Web zachrantejeziska.cz není ve vlastnictví iniciativy Zachraňte Ježíška. Ačkoliv se na první pohled jeví jako aktuální, není to pravda. Informace na webu pocházejí z roku 2009. Happeningy, které jsou na tomto webu uvedeny, se proto nekonají.

Web zachrantejeziska.cz není aktuální a bohužel, z důvodu cizího vlastníka, nemáme možnost s webem cokoliv udělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…