Aktivisté za záchranu Ježíška letos bojují samolepkami

10.12.2012 12:18

Do záchrany českého Ježíška se letos zapojily opět tisíce lidí. Iniciativa, která upozorňuje na české tradice a snaží se otevírat diskuzi na téma českých zvyků, svůj „boj“ letos přesunula do aktivity vyvěšování a darování samolepek se symbolem sněhuláka a nápisem Zachraňte Ježíška. Velmi živá diskuze také probíhá na facebookovém profilu.

Aktivisté za záchranu Ježíška letos bojují samolepkami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adventní věnec

„Část peněz z prodeje samolepek poputuje na Nadační fond Pink Bubble, což je organizace, která pomáhá mladým lidem s rakovinou,“ říká spoluautorka projektu Zachraňte Ježíška Eva Fruhwirtová. Od vzniku iniciativy v roce 2008 každý rok chodili po ulicích českých a moravských měst sněhuláci s transparenty a hesly: Přežili jsme Dědu Mráze, přežijeme Santu Clause a aktivisté předávali petice představitelům vlády. „Letos jsme do ulic nevyšli.

Necháváme českou společnost, aby sama převzala aktivitu,“ svěřuje se Eva Fruhwirtová a dodává, že stále se jim ozývají jednotlivci a firmy s podporou a oceněním této aktivity. „Je to přesně to, co jsme chtěli, aby sami lidé začali za české Vánoce bojovat a vážit si jich.“

Odkaz na samolepku: http://bit.ly/TXDItZ

Web zachrantejeziska.cz není ve vlastnictví iniciativy Zachraňte Ježíška. Ačkoliv se na první pohled jeví jako aktuální, není to pravda. Informace na webu pocházejí z roku 2009. Happeningy, které jsou na tomto webu uvedeny, se proto nekonají.

Web zachrantejeziska.cz není aktuální a bohužel, z důvodu cizího vlastníka, nemáme možnost s webem cokoliv udělat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…