Analyzátory baterií Fluke 500 zjednodušují testování a údržbu kritických záložních systémů

12.08.2014 14:19

Automatické funkce testují širokou škálu funkcí baterií v co nejkratším možném čase.

Analyzátory baterií Fluke 500 zjednodušují testování a údržbu kritických záložních systémů
Foto: Fluke
Popisek: Společnost Fluke Corporation

Baterie jsou základním kamenem záložních systémů a vyžadují pravidelné testování, aby byla zajištěna jejich spolehlivost. Nová řada analyzátorů baterií Fluke® 500 zjednodušuje pracovní postupy testování samostatných stacionárních baterií a bateriových modulů přes intuitivní uživatelské rozhraní. To poskytuje rychlé nastavení s průvodcem, aby si technici byli jisti měřením správných dat. Vizuální a zvukové reakce přístroje pak dále snižují riziko chyb. Fluke 500 je ideální pro testování důležitých bateriových záložních systémů používaných například v datových centrech, v nemocnicích, na letištích, v sektoru služeb, při distribuci ropy a zemního plynu, v železniční dopravě či kdekoliv, kde se využívá provoz na baterie.

Robustní a kompaktní analyzátory baterií Fluke 500 provádí všechny základní měření; včetně odporu baterie, stejnosměrného a střídavého napětí, stejnosměrného a střídavého proudu (pouze model Fluke BT521), napětí zvlnění, frekvenci a teplotu baterie (pouze BT521). Nová řada analyzátorů baterií byla speciálně navržena pro měření stacionárních baterií včetně gelových, AGM, Lithium-Iontových, stejně jako pro kapalinové olověné akumulátory.

Inteligentní měřicí sonda zjednodušuje proces testování, jelikož výsledek měření zobrazí na integrovaném LCD displeji a eliminuje tak potřebu technika podívat se na hlavní jednotku. Technici mohou naměřené údaje nechat ukládat automaticky nebo ukládat jednotlivá měření pomocí tlačítka Save umístěného přímo na sondě, což dále zjednodušuje a urychluje proces testování.

Sondy jsou vybaveny také pro infračervené měření teploty (pouze BT521), mají odepínací svítilnu, tříbarevnou LED indikaci pro oznámení OK/ KO/Upozornění a audio signalizaci.

Analyzátory jsou vybavené magnetickým závěsným popruhem s popruhem přes rameno a inovativním nosným popruhem ke snížení únavy při měření dlouhých řad baterií. K dispozici jsou také jednoduché výkonné reportovací a analytické nástroje, které spravují velké objemy dat pro vytvoření grafické analýzy a datových tabulek na PC. Vytvořit lze i rychlý report do e-mailu s CSV soubory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …