ArcelorMittal chce zvýšit počet žen ve vedení svých podniků

28.10.2013 10:25

Několik desítek žen pracujících ve skupině ArcelorMittal v Německu, Rumunsku, Polsku, České republice, Makedonii, Belgii a dalších evropských zemích zavítalo v říjnu do Ostravy.

ArcelorMittal chce zvýšit počet žen ve vedení svých podniků
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Ostravská pobočka ArcelorMittal University pro ně uspořádala vzdělávací program s cílem rozvíjet jejich schopnosti a zvýšit šance na uplatnění ve vedení firmy. Školení vedla mezinárodní vzdělávací společnost Kenexa sídlící v Londýně. Mezi hosty byly i ženy zastávající významné pozice jako například česká politička Miroslava Němcová.

„V nejvyšším vedení skupiny ArcelorMittal je pouze 5 % žen. Skupina si uvědomuje, že i v tak mužsky orientovaném oboru, jakým hutnictví a ocelářství bezesporu je, je pro dosažení lepších výsledků nutno vytvořit rovnováhu mezi ženským a mužským elementem. Proto klade důraz na genderovou problematiku a prosazuje rovné příležitosti v kariérním uplatnění,“ uvedla Veronika Muroňová, vedoucí oddělení vzdělávání, rozvoje a náboru zaměstnanců ArcelorMittal Ostrava.

Odborné přednášky a workshopy byly zaměřeny na uplatnění žen ve světě mužů. Součástí byly jak praktické ukázky rozdílných manažerských přístupů mezi muži a ženami, tak individuální kariérní poradenství pro další osobní rozvoj. Diskutovaným tématem byla také rovnováha mezi rodinným a pracovním životem, kterou na vedoucích pozicích řeší ženy častěji než muži. Hlavním garantem programu byl Sanjay Samaddar, generální ředitel segmentu plochých výrobků východní divize ArcelorMittal zastřešující 35 000 zaměstnanců. Mezi hosty, kteří v rámci programu vystoupili, byly také ženy zastávající významné pozice, a to nejen ve skupině ArcelorMittal.

V ArcelorMittal Ostrava pracuje ve vedoucích pozicích 15 % žen. „Uvědomujeme si, že není snadné skloubit kariéru s péčí o rodinu a domácnost. Proto chceme ženám pomoci a například usnadnit jim návrat z mateřské dovolené prostřednictvím práce na zkrácený úvazek a práce z domu. Zvažujeme také možnosti jako firemní školka, příspěvky na výpomoc v domácnosti či programy, jak udržet ženy na mateřské a rodičovské dovolené v kontaktu s děním ve firmě,“ dodává Muroňová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…