Armáda převzala pět modernizovaných cisteren na pohonné hmoty ve Štěpánově

19.10.2017 18:50

Klíče od pěti nových cisternových automobilních plničů CAP-6M1 předal dnes dopoledne příslušníkům 14. pluku logistické podpory z Pardubic a 4. brigády rychlého nasazení ředitel sekce podpory MO generálmajor Jaromír Zůna v Centru zabezpečení materiálem technických služeb ve Štěpánově na Olomoucku.

Armáda převzala pět modernizovaných cisteren na pohonné hmoty ve Štěpánově
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Akce se zúčastnil také výkonný ředitel státního podniku VOP CZ Kamil Kučera za dodavatele a za Agenturu logistiky brigádní generál Jaroslav Trakal.

„Účelem nákupu modernizovaných automobilních cisteren je pokračovat v doplňování vševojskových praporů a praporů logistické podpory vojenskými zabezpečovacími vozidly určenými pro přepravu, skladování a doplňování pohonných hmot pozemní vojenské techniky,“ uvedl generálmajor Jaromír Zůna.

Cisternové automobily podle generálmajora Zůny zabezpečí plnění speciálních úkolů logistického zabezpečení bojové činnosti v sestavě účelových uskupení nejen v České republice, ale i v zahraničních operacích. Armáda bude s pořizováním této techniky pokračovat i v dalších letech. Do nákupu cisteren, pojízdných dílen, vyprošťovacích vozidel, jeřábů a další logistické techniky investuje do roku 2021 zhruba tři miliardy korun.

„Jsem rád, že se nám podařilo dodat vozidla v požadovaném termínu i kvalitě. Veřejnost si vozidlo mohla prohlédnout už na konci září na Dni s armádou na Letné v Praze a nyní jsme ho předali armádě k užívání,“ dodal ředitel státního podniku VOP CZ Marek Špok.

Vozidlo CAP-6M1 je určené pro doplňování nádrží pozemní motorové techniky a pro přepravu a skladování pohonných hmot.

Umožňuje propojení s doplňovanou motorovou technikou a s mobilními i stacionárními prostředky v resortu obrany ČR i v rámci armád států NATO.

CAP-6M1 je modernizovaná verze svého předchůdce vozidla CAP-6M, které je již v armádě zavedeno.

Vozidlo je vyvinuto na podvozku Tatra 815-7 4x4 s maximální přípustnou hmotností necelých 20 tun. Nástavbu vozidla tvoří jednokomorová cisterna ze slitiny hliníku o objemu 6000 litrů a s objemovým průtokem při výdeji či příjmu 380 litrů za minutu. Objemový průtok při výdeji pistolí činí 150 litrů za minutu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…