Asociace krajů ČR: Hejtmani jednali o pomoci armády, dodávkách ochranných obleků a testování v sociálních zařízeních

13.11.2020 8:24

O aktuální epidemiologické situaci včera videokonferenčně jednali hejtmani českých a moravských krajů.

Asociace krajů ČR: Hejtmani jednali o pomoci armády, dodávkách ochranných obleků a testování v sociálních zařízeních
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Ministr vnitra Jan Hamáček, který se jednání účastnil, připomněl, že v posledních dnech dochází k poklesu počtu občanů s onemocněním COVID-19, a upozornil, že již v pátek 13. listopadu bude na jednání Rady vlády pro zdravotní rizika (RVZR) a poté krajům i veřejnosti představena tabulka k možnému uvolňování krizových opatření.

„Diskutovali jsme o požadavku na pomoc Armády ČR v jednotlivých regionech a podle našich informací byly požadavky schváleny, vojáci nastoupí do nemocnic a dalších zařízení v příštím týdnu. Řešili jsme i stav zásob ochranných obleků, který kraje zmapují do příštího týdne, abychom případně jednali o dozásobení. S ministrem vnitra jsme se také dohodli na tom, že v rámci nástupu žáků do 1. a 2. ročníků základních škol od 18. listopadu projedná v Ústředním krizovém štábu možnost testování pedagogů,“ upřesnil 1. místopředseda Rady Asociace krajů ČR a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Představitelé krajů hovořili rovněž o provádění testování v pobytových zařízeních sociální péče prostřednictvím antigenních testů, které by do pátku 13. listopadu měla mít v dostatečném počtu všechna určená zařízení. Apelovali na ministerstvo vnitra, aby diskutovalo v RVZR podmínky testování v sociálních zařízeních po skončení nouzového stavu a především financování včetně pořízení testů.

Další společná videokonference hejtmanů je v plánu ve čtvrtek 19. listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.