Atmedia překonává rekordy

12.07.2013 18:35

Mediální zastupitelství tematických televizí Atmedia překonává v posledním období rekordy. Za uplynulých devět týdnů neustále posiluje svoji pozici a v posledním týdnu dosáhla dokonce 4% podílu na sledovanosti v cílové skupině diváku ve věku 15+.

Atmedia překonává rekordy
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Atmedia v posledních týdnech nepřetržitě zvyšuje svůj podíl na publiku a dosáhla historicky nejvyššího 4% sharu mezi dospělými diváky staršími 15 let. V případě cílové skupiny 15-54 share vystoupal na hodnotu 3,7%. Mediálnímu zastupitelství se daří zhodnocovat souhrnný potenciál nových stanic, o které v posledním čtvrtletí rozšířilo svoje portfolio.

Nyní Atmedia zastupuje 31 televizí, což je o šest více než v minulém roce. Z toho 17 je v TV-metrovém měření. V posledním roce došlo k výrazné změně v portfoliu stanic. Původně obsahovalo výhradně kabelové a satelitní stanice, nyní zahrnuje hned několik digitálních stanic s celoplošným terestrickým pokrytím: Óčko, Óčko Gold, Šlágr TV a Retro Music Television. Tímto krokem Atmedii stoupl měsíční zásah o výrazných 73% a nyní dosahuje 5 250 000 diváků měsíčně.

Zastupováním zmíněných čtyř českých hudebních televizí se Atmedia stala výhradním subjektem prodeje reklamy všech měřených hudebních televizí v Čechách. Také další nové stanice, Kino Svět a Horor Film, staví svůj programing na českém obsahu. Další významnou událostí, která pomohla k výraznému meziročnímu nárůstu sharu, byl červencový vstup Óčka do celoplošného multiplexu 3, který mu v meziročním srovnání přinesl více než dvojnásobnou sledovanost v cílové skupině 15-54.
 
 Narůstající podíl v posledních týdnech není způsoben pouze rozšiřováním portfolia, jelikož jediná nová televize v porfoliu za dané období je Óčko Gold. Zvyšující se podíl na sledovanosti se týká již déle existujících zavedených stanic, např. Sportu1, AXN, Filmu+ nebo National Geographic Channel. Například Universal Channel prošel v květnu kompletním rebrandingem a v červnu se mohl pochlubit 16% meziměsíčním nárůstem podílu. Retro Music Television před měsícem zase kompletně změnila svůj vizuál a meziměsíčně si také polepšila. Atmedia také  již pravidelně těží z toho, že její stanice mají v průměru loajálnější diváky, jejichž sledovanost se ukazuje být méně ovlivněna sezónními výkyvy sledovanosti pod vlivem počasí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ceskamedia.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…