Audioknihu Hasičských pohádek už poslouchají první děti

13.12.2016 13:15

Audiokniha Hasičských pohádek byla v pátek 9. prosince 2016 slavnostně pokřtěna v pražském divadle Metro. Kromě herce Pavla Trávníčka, který pohádky namluvil, se této události zúčastnili i nejvyšší představitelé Hasičského záchranného sboru České republiky.

Audioknihu Hasičských pohádek už poslouchají první děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Děti - ilustrační foto

Knížka Hasičských pohádek vznikala déle než jeden rok a její křest proběhl v září tohoto roku během akce Zbirožské hasičské tatrování. Hlavní myšlenkou při přípravě knihy bylo, aby pohádky pro děti napsali sami hasiči. Veselými obrázky ji doplnil ilustrátor a velký příznivce hasičů Ladislav Cabicar.

O čerstvě vydanou knihu byl hned od jejího křtu velký zájem. I proto se vedení Hasičského záchranného sboru České republiky rozhodlo realizovat také její čtenou podobu – audioknihu.

Díky nové audioknize Hasičských pohádek mohou děti poslouchat své oblíbené příběhy i v autě, večer před spaním nebo ve chvílích, kdy jim rodiče zrovna nemohou číst. V poutavém vyprávění hlasem Pavla Trávníčka tak ožívají draci, čerti, skřítci, statečný kohout i kapr záchranář.

Kniha Hasičských pohádek i audiokniha Hasičských pohádek jsou dárkovými předměty Hasičského záchranného sboru České republiky, které mají zvýšit zájem o jeho aktivity a jím spravované problematiky, např. oblast požární prevence, oblast krizového řízení nebo oblast ochrany obyvatelstva.

Prozatím se neuvažuje o volném prodeji těchto předmětů. Hasičské pohádky lze získat jako odměnu za účast v nejrůznějších projektech, soutěžích a na akcích pořádaných Hasičským záchranným sborem po celé České republice.

HZS_pohadky_CD-rgb-350-350.jpg

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…