Benešova vila přivítala rekordní počet návštěvníků

26.09.2016 7:35

Poslední víkend v září otevřela Benešova vila v Sezimově Ústí své brány veřejnosti a jako tradičně byl o její prohlídku velký zájem. Celkem 825 zájemcům se otevřely nejen místnosti, ale také přilehlá zahrada, kde manželé Benešovi trávili volné chvíle.

Benešova vila přivítala rekordní počet návštěvníků
Foto: Radek Kraus
Popisek: Benešova vila

Návštěvníci procházeli s průvodci nejprve prvním a druhým patrem, kde se nachází řada původních předmětů, které vlastnili manželé Hana a Edvard Benešovi. Prohlédnout si mohli také proslulou pracovnu nebo jídelnu s replikou původní vitríny s předměty, které sbírala Hana Benešová.

Druhá část prohlídky probíhala v zahradě a zakončena byla u hrobky manželů Benešových s bronzovou replikou busty prezidenta Beneše od sochaře Karla Dvořáka. Hrobka, kterou Úřad vlády ČR v roce 2008 uvedl do původního stavu dle projektu předního českého architekta Pavla Janáka, je umístěna v parku pod vilou a je volně přístupná veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…