Blok proti islámu: Vracíme se do normalizace, nebo rovnou do 50. let?

01.03.2016 13:45

Blok proti islámu upozorňuje na množící se případy omezování svobody slova a svobodného šíření informací.

Blok proti islámu: Vracíme se do normalizace, nebo rovnou do 50. let?
Foto: Blok proti islámu
Popisek: Blok proti islámu

V pondělí 29. února se v Brně uskutečnil koncert Emira Kusturici s jeho kapelou No Smoking Orchestra v Janáčkovově divadle v Brně. Kameraman Tomáš Měšťan, který před více než měsícem natáčel s Kosturicou v Srbsku, popsal situaci, kdy mu Magistrát města Brna zakázal na tomto koncertě natáčet se zdůvodněním, že spolupracuje s Blokem proti islámu. Jestliže vedení Janáčkova divadla v Brně podléhá diktátu magistrátu do té míry, že omezuje práci nezávislých novinářů a kameramanů, vracíme se do dob dávno minulých. Ale současně by bylo dobré, aby si tedy ředitelé divadel a kulturních zařízení uvědomili, že mohou být po příštích komunálních volbách vystřídáni někým, kdo se nebude chovat jako cenzor a lokaj.

Tomáš Měšťan navíc upozorňuje, že o Emiru Kosturicovi natáčí časosběrný dokument a byl s ním osobně dohodnut, že bude natáčet i na jeho koncertě v Brně. Zde přikládám odkaz na snímek natočený v Srbsku. (ZDE)

„Situace je vlastně ještě horší než v dobách Husákovské normalizace. Tehdy se totiž alespoň cenzoři styděli, ti dnešní mají pocit, že likvidací lidí s jiným názorem vlastně páchají dobro,“ uvedl k tomuto případu Martin Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…