Břeclavské ÚZSVM odvedlo za první dva měsíce letošního roku do státního rozpočtu více než 7 miliónů

04.05.2018 16:16

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) v Břeclavi odvedl za první dva měsíce roku 2018 do státního rozpočtu částku přesahující 7 325 000 Kč. ÚZSVM získal tyto finanční prostředky především z prodeje nepotřebného majetku, dále z pronájmu, a také z úhrad za zřízení služebnosti vedení inženýrských sítí na státních pozemcích.

Břeclavské ÚZSVM odvedlo za první dva měsíce letošního roku do státního rozpočtu více než 7 miliónů
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

ÚZSVM realizuje nepotřebný majetek především formou výběrového řízení s následnou aukcí, při které zpravidla dojde k navýšení ceny. Další prostředky získává z pronájmu nemovitých věcí, především pozemků. Z části se jedná o pozemky, které jsou zastavěny stavbami jiného vlastníka. Finanční prostředky, které Úřad takto získá, se stávají příjmem státního rozpočtu.

Jednalo se například o prodej pozemku v bývalé pískovně v katastrálním území Valtice za 3 400 000 korun. Cena tohoto pozemku byla díky následné aukci navýšena o 1 000 000 korun. Dalším významným prodejem byl prodej pozemku v katastrálním území Pohořelice nad Jihlavou za 610 tisíc korun. Tento pozemek uvnitř oploceného areálu získal stát konfiskací na základě Benešových dekretů v roce 1945.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

7:02 Správa železnic: Modernizace vsetínské stanice pokročila, cestující mají k dispozici nové zázemí

Ve Vsetíně se uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční a aut…