Budějovický Budvar odvrátil útok na značku BUDWEISER v Portugalsku

15.12.2013 17:37

Budějovický Budvar zaznamenal další vítězství při obraně svých ochranných známek BUDWEISER. Obchodní soud v Lisabonu odmítl registraci čtyř nových známek s prvkem BUDWEISER společností Anheuser-Busch InBev. Budějovický Budvar očekává v Portugalsku nárůst prodeje značky BUDWEISER BUDVAR.

Budějovický Budvar odvrátil útok na značku BUDWEISER v Portugalsku
Foto: red
Popisek: Budějovický Budvar

Budějovický Budvar odvrátil další útok na svou značku BUDWEISER. Společnost Anheuser-Busch InBev (dále jen ABI) se v roce 2001 pokusila registrovat čtyři své značky s prvkem BUDWEISER v Portugalsku, přestože v té době Budějovický Budvar v této zemi vlastnil několik ochranných známek BUDWEISER. Český pivovar proto záměry svého konkurenta úspěšně napadl u portugalského známkového úřadu. Úřad v roce 2003 odmítl známky ABI registrovat, ale ABI se proti tomu odvolal k Obchodnímu soudu.

„Obchodní soud v Lisabonu nyní toto odvolání ABI zamítl a rozsudkem plně podpořil Budějovický Budvar,“ říká Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru. „Po posouzení všech důkazů a okolností dospěl soud k závěru, že Budějovický Budvar vlastní několik registrací s prvkem BUDWEISER, které jsou starší než známky ABI a jsou s nimi zaměnitelné. Registrace nových známek pro ABI v Portugalsku tedy není možná,“ vysvětluje Mgr. Lukáš Lorenc, společník advokátní kanceláře Čermák a spol., která ve sporu zastupuje Budějovický Budvar. „Ubránili jsme naše známkoprávní pozice a zabránili společnosti ABI ve vstupu na portugalský trh. V budoucnu očekáváme zvýšení exportu do této země,“ dodává Petr Samec.

Soudní spory i značku BUDWEISER probíhají již od roku 1907. Celkově je v nich úspěšnější Budějovický Budvar, který zvítězil asi v 70 % případů. V letech 2000 - 2012 bylo definitivně ukončeno 173 soudních sporů a správních řízení, z nichž Budějovický Budvar vyhrál 120 případů a 10 sporů skončilo smírem nebo remízou. Díky registracím ochranných známek „BUDWEISER“ nebo „BUDWEISER BUDVAR“, které patří Budějovickému Budvaru, nemůže nadnárodní koncern ABI svou klíčovou značku „BUDWEISER“ používat téměř v 70 zemích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…