Budoucí studenti středních škol navštívili Nemocnici Prachatice

29.01.2019 14:19

V pátek 25. ledna se v Nemocnici Prachatice, a. s., uskutečnil Den otevřených dveří pro žáky 8. a 9. tříd základních škol z Prachatic a okolí. Událo se tak v rámci plánovaného otevření oboru Praktická sestra na SPgŠ Prachatice. V prachatické nemocnici budou jeho studenti a studentky vykonávat praxi.

Budoucí studenti středních škol navštívili Nemocnici Prachatice
Foto: Nemocnice Prachatice
Popisek: Nemocnice Prachatice, logo.

Za účasti ředitele SZŠ a VOŠZ České Budějovice PhDr. Karla Štixe a ředitele Nemocnice Prachatice, a.s. Ing. Michala Čarvaše, MBA si žáci mohli po skupinkách vyzkoušet některé odborné činnosti zdravotní sestry, jako například resuscitaci, odběry krve, měření fyziologických funkcí nebo hygienické mytí rukou. Také měli možnost si prohlédnout vybraná oddělení nemocnice (Ortopedicko-traumatologické oddělení, oddělení JIRP a RTG), přičemž průvodci byli sami zaměstnanci nemocnice.

Součástí dne byly dvě prezentace, kdy manažerka kvality prachatické nemocnice Mgr. Kateřina Štrajtová seznámila žáky s jednotlivými odděleními a komplementy nemocnice, shrnula benefity nabízené nemocnicí či na konci prezentace vyzdvihla prestiž povolání zdravotní sestry. V druhé prezentaci informoval ředitel Karel Štix o možnosti studia SZŠ a VOŠz detašovaném pracovišti na Střední pedagogické škole v Prachaticích.

„Záměrem akce bylo seznámit žáky s povoláním nejen zdravotní sestry, ale také ostatních zdravotnických pracovníků, kteří se podílejí na prevenci, diagnostice a léčbě pacienta v nemocničním zařízení,“ informuje Ing. Michala Čarvaše, MBA.

Celkem se dne otevřených dveří zúčastnila zhruba stovka budoucích studentů středních škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…