BusLine startuje cyklobusy pro letní sezónu 2015

29.05.2015 15:23

Cyklistická sezóna je díky příjemnému jarnímu počasí již v plném proudu a společnost BusLine ji opět v letošním roce podpoří cyklobusy, na které si už všichni sportumilovní příznivci zvykli. Šlápnout do pedálů tedy nemusí už ze svých domovů, ale naopak se do srdce Krkonoš, Jizerských hor i Českého ráje dostanou díky pohodlným turistickým linkám, které již několik let BusLine provozuje. V rámci turistických linek budou o prázdninových sobotách provozovány i úspěšné „retro spoje“ na loňské osvědčené trase Turnov – Libuň – Jičín s přestupem na historické vlakové spoje v Libuni.

BusLine startuje cyklobusy pro letní sezónu 2015
Foto: BusLine
Popisek: Cyklobus BusLine.

Cyklobusem za Krakonošem, po letech opět běžnou trasou - ve Vrchlabí přes provizorní most

V sobotu 30. května 2015 opět vyrazí tradiční páteřní „Krkonošský cyklobus“ po trase Harrachov – Rokytnice n. J. – Jilemnice – Benecko – Vrchlabí – Janské Lázně – Pec p. S. – Pomezní Boudy s odjezdem v 7:00 z Harrachova a zpět v 16:35 z Pomezních Bud, a to po dvou letech uzavírek v Černém Dole opět po běžné trase přes Černý Důl a Janské Lázně. Ve Vrchlabí však bude muset kvůli údržbě mostu přejet přes Labe po provizorním mostu. Spoje na červené krkonošské cyklolince jezdí

o víkendech od 30. května do 28. září 2015 a o prázdninách i v pracovních dnech. Dopravu po stejné trase v opačném směru (ráno z Pomezních Bud a odpoledne z Harrachova) zajišťuje OSNADO. Od 31. května až do 28. září vyjede denně
i  cyklobus na žluté lince z Jilemnice na Mísečky. Krkonošskou trasu z Harrachova na Pomezní Boudy obsluhuje linkový autobus s přívěsem, který pojme až 23 kol.

Od 16. května až do 28. října je denně k dispozici také pravidelný turistický autobus z Horních Míseček na Zlaté návrší, ke kterému o prázdninách přijede denně i pár spojů z Rokytnice.

Po krásách Českého ráje cyklobusem

V Českém ráji zůstávají zachovány základní loňské trasy turistických autobusů, a sice Turnov – Jičín a zpět přes Vyskeř i přes Kacanovy, Semily – Rovensko – Jičín a Semily – Vyskeř – Turnov – Malá Skála – Kozákov – Semily. Kvůli stavbě kanalizace v Rovensku bude modrá linka (Semily – Rovensko - Jičín) odkloněna

z Lestkova přes Volavec na Sedmihorky a Ktovou. Provoz českorájských turistických autobusů startuje 30. května červenou linkou Turnov – Vyskeř - Jičín a postupně se pak rozvine do plné šíře od 1. 7. S výjimkou objížďky Rovenska nedochází oproti loňsku na trasách cyklobusů ani v časech spojů k žádným zásadním změnám. V Českém ráji BusLine provozuje městské autobusy s velkým prostorem pro kočárky a vozíky, který je k dispozici i pro kola. Na jedné lince tak lze přepravit až 15 kol.

Cyklobusů využijte i na Jizerku a do Bedřichova

Od 25. dubna provozujeme víkendový cyklobus s odjezdem v 9:30 z Jablonce nad Nisou na Jizerku přes Bedřichov – Hrabětice - Josefův Důl - Tanvald – Desnou a Souš. I letos mohou cyklisté využít dvou odpoledních párů spojů mezi Jizerkou a železniční stanicí v Kořenově, které zajišťují přípoje na vlaky. Cyklistickou sezónu v Jizerských horách jsme zahájili i provozem cyklobusu na Bedřichov z Jablonce nad Nisou, Liberce a z Turnova s možností projet se po cyklotrasách v srdci Jizerských hor. V době letních prázdnin bude cyklobus s odjezdem v 8:30 z Jablonce nad Nisou směr Bedřichov, Liberec a zpět v 9:35 v provozu každý den. Cyklobus nově obsluhuje v Liberci i zastávku Husova.

BusLine v případě včasného avíza ze strany větší skupiny cestujících s koly dokáže zajistit posilový cyklobus.

Více informací o cyklobusech naleznete na internetových stránkách www.busline.cz.

Poznejte krásy Českého ráje v historických autobusech

Po úspěšných loňských retro  jízdách, díky kterým si mohli cestující v Českém ráji připomenout historii cestování minulého století, se BusLine rozhodl v této tradici pokračovat a i v letošní letní sezóně své veterány vypraví. Retro spoje v podobě historických autobusů 706 RTO a ŠL 11 budou k dispozici v loňské osvědčené trase Turnov-Libuň-Jičín s přestupem na historické vlakové spoje s parním provozem v Libuni o sobotách, tedy 11. 7., 25. 7., 8. 8. a 29. 8.

Přijeďte do Českého ráje zavzpomínat na historii cestování a nechejte na sebe dýchnout retro náladu našich historických autobusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…