BusLine startuje cyklobusy pro letní sezónu 2015

29.05.2015 15:23

Cyklistická sezóna je díky příjemnému jarnímu počasí již v plném proudu a společnost BusLine ji opět v letošním roce podpoří cyklobusy, na které si už všichni sportumilovní příznivci zvykli. Šlápnout do pedálů tedy nemusí už ze svých domovů, ale naopak se do srdce Krkonoš, Jizerských hor i Českého ráje dostanou díky pohodlným turistickým linkám, které již několik let BusLine provozuje. V rámci turistických linek budou o prázdninových sobotách provozovány i úspěšné „retro spoje“ na loňské osvědčené trase Turnov – Libuň – Jičín s přestupem na historické vlakové spoje v Libuni.

BusLine startuje cyklobusy pro letní sezónu 2015
Foto: BusLine
Popisek: Cyklobus BusLine.

Cyklobusem za Krakonošem, po letech opět běžnou trasou - ve Vrchlabí přes provizorní most

V sobotu 30. května 2015 opět vyrazí tradiční páteřní „Krkonošský cyklobus“ po trase Harrachov – Rokytnice n. J. – Jilemnice – Benecko – Vrchlabí – Janské Lázně – Pec p. S. – Pomezní Boudy s odjezdem v 7:00 z Harrachova a zpět v 16:35 z Pomezních Bud, a to po dvou letech uzavírek v Černém Dole opět po běžné trase přes Černý Důl a Janské Lázně. Ve Vrchlabí však bude muset kvůli údržbě mostu přejet přes Labe po provizorním mostu. Spoje na červené krkonošské cyklolince jezdí

o víkendech od 30. května do 28. září 2015 a o prázdninách i v pracovních dnech. Dopravu po stejné trase v opačném směru (ráno z Pomezních Bud a odpoledne z Harrachova) zajišťuje OSNADO. Od 31. května až do 28. září vyjede denně
i  cyklobus na žluté lince z Jilemnice na Mísečky. Krkonošskou trasu z Harrachova na Pomezní Boudy obsluhuje linkový autobus s přívěsem, který pojme až 23 kol.

Od 16. května až do 28. října je denně k dispozici také pravidelný turistický autobus z Horních Míseček na Zlaté návrší, ke kterému o prázdninách přijede denně i pár spojů z Rokytnice.

Po krásách Českého ráje cyklobusem

V Českém ráji zůstávají zachovány základní loňské trasy turistických autobusů, a sice Turnov – Jičín a zpět přes Vyskeř i přes Kacanovy, Semily – Rovensko – Jičín a Semily – Vyskeř – Turnov – Malá Skála – Kozákov – Semily. Kvůli stavbě kanalizace v Rovensku bude modrá linka (Semily – Rovensko - Jičín) odkloněna

z Lestkova přes Volavec na Sedmihorky a Ktovou. Provoz českorájských turistických autobusů startuje 30. května červenou linkou Turnov – Vyskeř - Jičín a postupně se pak rozvine do plné šíře od 1. 7. S výjimkou objížďky Rovenska nedochází oproti loňsku na trasách cyklobusů ani v časech spojů k žádným zásadním změnám. V Českém ráji BusLine provozuje městské autobusy s velkým prostorem pro kočárky a vozíky, který je k dispozici i pro kola. Na jedné lince tak lze přepravit až 15 kol.

Cyklobusů využijte i na Jizerku a do Bedřichova

Od 25. dubna provozujeme víkendový cyklobus s odjezdem v 9:30 z Jablonce nad Nisou na Jizerku přes Bedřichov – Hrabětice - Josefův Důl - Tanvald – Desnou a Souš. I letos mohou cyklisté využít dvou odpoledních párů spojů mezi Jizerkou a železniční stanicí v Kořenově, které zajišťují přípoje na vlaky. Cyklistickou sezónu v Jizerských horách jsme zahájili i provozem cyklobusu na Bedřichov z Jablonce nad Nisou, Liberce a z Turnova s možností projet se po cyklotrasách v srdci Jizerských hor. V době letních prázdnin bude cyklobus s odjezdem v 8:30 z Jablonce nad Nisou směr Bedřichov, Liberec a zpět v 9:35 v provozu každý den. Cyklobus nově obsluhuje v Liberci i zastávku Husova.

BusLine v případě včasného avíza ze strany větší skupiny cestujících s koly dokáže zajistit posilový cyklobus.

Více informací o cyklobusech naleznete na internetových stránkách www.busline.cz.

Poznejte krásy Českého ráje v historických autobusech

Po úspěšných loňských retro  jízdách, díky kterým si mohli cestující v Českém ráji připomenout historii cestování minulého století, se BusLine rozhodl v této tradici pokračovat a i v letošní letní sezóně své veterány vypraví. Retro spoje v podobě historických autobusů 706 RTO a ŠL 11 budou k dispozici v loňské osvědčené trase Turnov-Libuň-Jičín s přestupem na historické vlakové spoje s parním provozem v Libuni o sobotách, tedy 11. 7., 25. 7., 8. 8. a 29. 8.

Přijeďte do Českého ráje zavzpomínat na historii cestování a nechejte na sebe dýchnout retro náladu našich historických autobusů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

10:17 Úřad vlády: Novela atomového zákona pomůže urychlit výstavbu nových jaderných bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modul…