Bývalý prezident Václav Klaus navštíví Slovácko

30.04.2016 10:52

Současná Evropa a národní zájmy České republiky. To je ústřední téma, kterému se bude během návštěvy Slovácka věnovat Václav Klaus. Bývalý prezident navštíví region na pozvání senátora Ivo Valenty, a to ve čtvrtek, 5. května 2016.

Bývalý prezident Václav Klaus navštíví Slovácko
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

„Dlouhodobě se snažím o propagaci Slovácka, a to také ze své pozice senátora. Mým cílem je seznámit významné osobnosti nejen s možnostmi, které náš region skýtá, ale také s problémy, které ho tíží. Proto jsem si při nedávném, neformálním obědu, dovolil pana prezidenta pozvat k nám na Slovácko, kde již dlouho nebyl. Věřím, že jsme pro něj připravili zajímavý program a těším se na plánované diskuze,“ uvedl senátor Ivo Valenta.

Václav Klaus uherskohradišťský region navštívil již mnohokrát. Jeho nejsilnější vzpomínky však sahají hluboko do minulosti, staré téměř dvacet let.

„Na Uherskohradišťsko se vracím vždy velmi rád. Přesto mi nejvíce v paměti utkvívá událost tragická – povodně v roce 1997, kdy jsem viděl, jak po náměstí Uherského Hradiště jezdí lidé na kánoích. Navštívil jsem také zatopené domky na okrajích města a fascinovala mne činorodost a pracovitost, s jakou se lidé dali okamžitě do nezbytných oprav,“ vzpomíná Václav Klaus.

Bývalý prezident během své návštěvy zavítá v dopoledních hodinách do Podnikatelského inkubátoru v Kunovicích, kde se setká se studenty Evropského polytechnického institutu a uherskohradišťské Obchodní akademie. S mládeží zde bude diskutovat o tom, kam až se dostala současná integrační a unifikační politika Evropské unie.

Na stejné téma bude Václav Klaus hovořit také s pozvanými hosty, kteří se zúčastní odpoledního „Press klubu“.  Ten se bude konat v hotelu Skanzen, v obci Modrá.

Poté Václava Klause čeká od 16. hodiny debata s veřejností, a to v Pasáži Slunce. Zde se následně uskuteční také autogramiáda knihy Václava Klause a Jiřího Weigla „Stěhování národů“.

Večerní část programu pak bude patřit především přátelům výtvarného umění a sympatizantům Václava Klause, kteří se sejdou v uherskohradišťské Galerii J. Úprky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …