ČD: Desetidenní výluka omezí vlaky mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem

12.07.2013 19:14

Od středy 17. července do pátku 26. července plánuje Správa železniční dopravní cesty výluku mezi Hradcem Králové, Chlumcem nad Cidlinou a Velkým Osekem.

ČD: Desetidenní výluka omezí vlaky mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlaky Českých drah proto pojedou podle výlukových jízdních řádů. Výluka bude probíhat ve dvou fázích: v době od 17. do 19. července a ještě od 25. do 26. července jsou plánované denní výluky, od 20. do 24. července bude výluka nepřetržitá. Cestující upozorňujeme na to, že rychlíky Praha – Hradec Králové a zpět budou v úseku Velký Osek – Hradec Králové nahrazeny autobusy, případně budou ráno a večer v době denních výluk odkloněny přes Opatovice nad Labem. Cestující, jedoucí ranními a večerními osobními vlaky, pojedou náhradními autobusy mezi Hradcem Králové a Praskačkou, přes den pak v celém úseku mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. Výlukové jízdní řády jsou na webu www.cd.cz/omezeniprovozu a také ve všech dotčených stanicích a zastávkách.

Období od 17. 7. od 8:40 do 20. 7. do 8:00 a od 24. 7. od 18:00 do 26. 7. do 16:00 hod.

SŽDC plánuje v tomto období mezi Velkým Osekem a Hradcem Králové denní výluky, většina výlukových prací bude probíhat mezi 8:00 a 18:00 hod.

Rychlíky Praha – Hradec Králové pojedou od 00:00 do 08:00 a od 18:00 do 23:59 hod. po objízdné trase přes Opatovice nad Labem. U některých rychlíkových spojů z Prahy do Hradce Králové bude potřeba v Opatovicích nad Labem přestoupit na návazný vlak na trati 031 Pardubice – Hradec Králové a podobně ve směru do Prahy pojedou cestující vlakem po trati 031 z Hradce Králové do Opatovic, kde přestoupí do rychlíkové soupravy, která je doveze do Velkého Oseka, Nymburka a Prahy. Mezi 8:00 a 18:00 budou všechny rychlíky nahrazené v úseku Velký Osek – Hradec Králové hl.n. autobusy. Odklonové vlaky i náhradní autobusová doprava odjíždějí z Hradce Králové v dřívějších časových polohách.

Spěšné vlaky Kolín – Trutnov budou od 17. do 24. července vždy od 8:40 do 18:00 hod. nahrazené v úseku Velký Osek – Chlumec nad Cidlinou autobusy, v úseku Kolín – Velký Osek a opačně nepojedou. Ve Velkém Oseku bude zajištěný přestup mezi osobními vlaky Kolín – Praha Masarykovo nádr. a náhradními autobusy do Chlumce nad Cidlinou. Analogicky budou ve Velkém Oseku zajištěné přestupy i v opačném směru. Ve dnech 25. a 26. července pojedou spěšné vlaky podle pravidelného jízdního řádu.

Osobní vlaky Hradec Králové – Chlumec nad Cidlinou budou od 00:00 do 08:00 a od 18:00 do 23:59 hod. nahrazené autobusy v úseku Hradec Králové hl.n. – Praskačka. V době od 8:00 do 18:00 pojedou náhradní autobusy místo vlaků v celém úseku Hradec Králové hl.n. – Chlumec nad Cidlinou a zpět.

Období od 20. 7. od 8:00 do 24. 7. do 18:00 hod.

Výlukové práce na trati mezi Velkým Osekem a Hradcem Králové budou probíhat nepřetržitě a bude platit upravený výlukový jízdní řád.

Rychlíky Praha – Hradec Králové budou po celý den nahrazeny autobusy v úseku Hradec Králové hl.n. – Velký Osek.

Spěšné vlaky Kolín – Trutnov budou i nadále vždy od 8:40 do 18:00 hod. nahrazené v úseku Velký Osek – Chlumec nad Cidlinou autobusy, v úseku Kolín – Velký Osek a opačně nepojedou. Podobně jako v první fázi výluky budou i v období od 20. do 24. července ve Velkém Oseku zajištěné přestupy mezi náhradními autobusy Chlumec nad Cidlinou – Velký Osek a osobními vlaky Praha – Velký Osek – Kolín (a zpět).

Výluková opatření u osobních vlaků Hradec Králové – Chlumec nad Cidlinou se nemění. Vlaky budou ráno do 08:00 a večer od 18:00 do 23:59 hod. nahrazeny autobusy v úseku Hradec Králové hl.n. – Praskačka, mezi 8:00 a 18:00 v celém úseku Hradec Králové hl.n. – Chlumec nad Cidlinou.

Další důležité informace k výlukám mezi Hradcem Králové a Velkým Osekem
Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu. Upozorňujeme, že odjezdy jsou v dřívějších časových polohách, příjezdy jsou naopak v pozdějších časových polohách.
Po celou dobu výlukových prací mezi Velkým Osekem a Hradcem Králové mohou využít cestující z Prahy do Hradce Králové nebo v opačném směru spojení bez náhradní dopravy přes Kolín a Pardubice. Postačí jim přitom jízdenka pro přímou trasu – při jízdě oklikou přes Pardubice budou odbaveni bez doplatku.
V náhradních autobusech je omezena přeprava jízdních kol v závislosti na kapacitě spoje. Přeprava více jak 2 kol (úsek Chlumec n. Cidl. – Velký Osek, Hradec Králové – Chlumec n. Cidl.) a více jak 5 kol (úsek Hradec Králové – Velký Osek) je potřeba předhlásit na KCOD Hradec Králové nejméně 24 hod. předem (tel. 972 341 641).
Případnou přepravu cestujících na invalidním vozíku lze zajistit náhradním vozidlem. Tato přeprava může být uskutečněna pouze po předchozím předhlášení nejméně 24 hodin předem. Zájem o přepravu nahlaste na KCOD Hradec Králové tel. 972 341 641.
Z důvodu náhradní autobusové dopravy nejsou vždy zajištěny přípoje v Chlumci nad Cidlinou směr Poděbrady a Praha hl.n. Cestující mohou využít náhradní spojení přes Velký Osek a Kolín bez doplatku za trasu oklikou.
Zastávka Choťovice nebude během výluky obsluhována náhradní autobusovou dopravou.

Výlukové jízdní řády náhradní autobusové dopravy jsou k dispozici ve všech dotčených stanicích a zastávkách a na těchto internetových stránkách:
výlukový jízdní řád platný od 17. 7. od 8:40 do 20. 7. do 8:00 a od 24. 7. od 18:00 do 26. 7. do 16:00 hod.
výlukový jízdní řád platný od 20. 7. od 8:00 do 24. 7. do 18:00 hod.

Za případné komplikace vzniklé v důsledku výlukových prací SŽDC se cestujícím omlouváme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…