ČD: Mezi Brnem a Kuřimí vyjedou v září opět vlaky, dokončovací práce si vyžádají opatření v dopravě

31.08.2015 10:11

V úterý 1. září 2015 se obnoví provoz vlakových linek S3 a R3 na trati mezi brněnským hlavním nádražím, Brnem-Královým Polem a Kuřimí. Na trati však budou nadále pobíhat dokončovací práce, proto nemůže být provoz obnoven v plném rozsahu.

ČD: Mezi Brnem a Kuřimí vyjedou v září opět vlaky, dokončovací práce si vyžádají opatření v dopravě
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V celém úseku jsou také po dobu přibližně dvou týdnů nařízeny tzv. pomalé jízdy. Provoz bude plně obnoven od 12. října. Dálkové i osobní vlaky budou dojíždět se zpožděním, patnáctiminutový interval linky S3 bude zachován pouze v úseku Tišnov – Brno-Královo Pole, odkud můžou cestující do centra pokračovat náhradní tramvajovou linkou P6.

Opatření pro vlaky linky R3

Vlaky linky R3, rychlíky Brno – Tišnov – Havlíčkův Brod, pojedou od 1. září 2015 podle standardního jízdního řádu. Dokončovací práce a pomalé jízdy způsobí v první polovině září zpoždění 10 – 15 minut v obou směrech. Od druhé poloviny září by neměla zpoždění přesáhnout 5 minut.

Opatření pro vlaky linky S3

Osobní vlaky Břeclav – Brno – Tišnov – Žďár nad Sázavou linky S3 pojedou v základním 30minutovém intervalu (v pracovní dny v odjezdech z Tišnova do Brna hl.n. v celou a o půl, z Brna hl.n. do Tišnova v cca xx:23 a xx:53) podle standardního jízdního řádu. V první polovině září v obou směrech zpoždění cca 10 minut. Zpoždění se budou ve směru z Brna přenášet i na trať Brno – Břeclav, kde dosáhnou až 15 min. Vlaky S3 směr Tišnov, před kterými v čase xx:20 bude z brněnského hlavního nádraží odjíždět rychlík R3 směr Tišnov, budou mít v Kuřimi zpoždění mezi 10 a 15 minutami. Od druhé poloviny září zpoždění nepřesáhnou 5 minut.

Vlaky S3 ve špičkách pracovních dnů, tedy doplňkovém 15ti minutovém intervalu, pojedou až do 12. října pouze v úseku Tišnov – Brno-Královo Pole, nepojedou na brněnské hlavní nádraží. V Králově Poli bude možné přestoupit na spoje tramvaje P6 k hlavnímu nádraží.

Opatření pro vlaky linky S2

Dotčeny budou i vlaky linky S2 jezdící v trase Brno – Blansko – Letovice. Na lince S2 budou v pracovní dny zachovány vlaky v základním intervalu odjíždějící z hlavního nádraží směr Blansko v celou a o půl a zpět z Blanska do Brna ve stejných časech. Nadále až do 15. října však zůstanou mimo provoz vlaky doplňkové sítě odjíždějící z Brna nebo Blanska přibližně ve čtvrt. Do 15. října zůstane zachován prázdninový jízdní řád. Vlaky budou posíleny. Na linkách S2 a R2 bude docházet ke zpožděním cca 5 min. Zpoždění linky S2 se mohou přenášet i do úseku Brno hl.n. – Křenovice hor. n.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…