ČD: Posilujeme sobotní Cyklohráček o další vůz

16.05.2015 14:01

Cyklohráček, dětský a cyklistický výletní vlak, který jezdí o víkendech z Prahy na Okoř a do Slaného, dostane další vůz.

ČD: Posilujeme sobotní Cyklohráček o další vůz
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Posílený bude od tohoto víkendu až do konce června sobotní ranní vlak z Prahy do Slaného, který se už několikrát díky zájmu výletníků, cyklistů a dětí, které si přišly do Cyklohráčku hrát, ocitl na hraně svých kapacitních možností. Ve vlaku tak přibyde každou sobotu dalších 62 míst.

Cyklohráček vyjíždí z Prahy do Slaného o sobotách, nedělích a svátcích v 9:18 a ve 13:18. Zpět ze Slaného do Prahy pak v 11:13 a 17:13. Posilový vůz přibude připojen k sobotnímu rannímu vlaku každý víkend od 16. května až do konce června.

Tento víkend oslaví Cyklohráček také svůj první rok provozu. Poprvé vyjel s dětmi z Prahy do Slaného 17. května 2014.

Čísla potvrzují obrovský zájem o dětský „hrací vlak“

Letos vyjel Cyklohráček 28. března a doteď přepravil 3 665 cestujících (2 394 dospělých a 1 271 dětí) a 228 jízdních kol. Nejvytíženější jsou právě ranní vlaky z Prahy s odjezdem v 9:18 z Masarykova nádraží, kterými jelo od 28. března 1 277 cestujících.

Hlavně pro děti, cyklisty a turisty

Cyklohráček je výletní motorový vlak upravený pro děti jako velké pojízdné hřiště a doplněný vozem pro cyklisty. Vozí cestující za běžné jízdné ČD i Pražské integrované dopravy. Tvoří ho tři vozy: Vůz plný hraček (vůz je určený spíše menším dětem, je tu dětský koutek se stavebnicemi, vláčkovými skládačkami, leporely nebo vláčkodráhou; v tomto voze je také možné nejlépe pozorovat práci strojvedoucího a dívat se na trať), Vůz plný kol (vůz pro cyklisty, kteří si v něm mohou dofouknout kola kompresorem, půjčit si sadu na lepení duše, nářadí na opravu kola nebo mazání.) a Vůz plný her (vůz s upravenými stolky a připravenými herními plány na Člověče, nezlob se, Dámu, Piškvorky a další hry; děti si tu můžou půjčit od hrajvedoucích puzzle, karetní hry, něco na luštění nebo třeba sadu malého výpravčího či malého průvodčího). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…