ČD: Výluky od 1. září omezí provoz vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové

27.08.2014 19:40

Od 1. do 10. září bude na trati mezi Pardubicemi a Hradcem Králové platit výlukový jízdní řád. Důvodem jsou pokračující práce na zdvoukolejnění úseku Stéblová – Opatovice nad Labem a oprava traťového úseku Pardubice-Rosice nad Labem – Stéblová, jejichž investorem je Správa železniční dopravní cesty.

ČD: Výluky od 1. září omezí provoz vlaků mezi Pardubicemi a Hradcem Králové
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy během výluky nahradí všechny vlaky mezi oběma krajskými městy autobusy. Přepravu cestujících zajistí tři různé linky náhradních autobusů. Pojedou jak zrychlené spoje, které budou mít v krajských městech přípoje, tak zastávkové autobusy, které zajistí obsluhu stanic a zastávek v Semtíně, Stéblové, Čeperce a Opatovicích nad Labem. Cestující z těchto zastávkových spojů upozorňujeme na upravené přípojové vazby v Pardubicích i v Hradci Králové. Od 11. do 18. září bude na trati v souvislosti se stavebními pracemi ve stanici Pardubice-Rosice nad Labem platit nový výlukový jízdní řád.

Výluka začne v pondělí 1. září v 8:40 hod. a potrvá nepřetržitě až do středy 10. září do 22:00 hod. Dopravu mezi Pardubicemi hl.n. a Hradcem Králové hl.n. budou zajišťovat náhradní autobusy, které pojedou po těchto trasách:
Linka R – autobusy pojedou mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Hradec Králové hl.n., nebudou obsluhovat žádné nácestné stanice a zastávky.
Linka A – autobusy pojedou mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Hradec Králové hl.n. a budou obsluhovat pouze železniční stanici Pardubice-Rosice nad Labem.
Linka Z – autobusy pojedou mezi stanicemi Pardubice hl.n. a Hradec Králové hl.n. a budou obsluhovat všechny nácestné stanice a zastávky.

Cestující, kteří pojedou ze stanic a zastávek Pardubice-Semtín, Stéblová, Čeperka a Opatovice nad Labem, upozorňujeme, že náhradní autobusy budou do obou krajských měst přijíždět zhruba o 25 až 35 minut později, čímž dojde ke změně přestupních vazeb na vlaky do navazujících směrů.

Přepravu cestujících na invalidním vozíku lze zajistit pouze po předchozím předhlášení nejméně 24 hodin předem na tel. 724 832 475. Přeprava jízdních kol je možná v omezené míře pouze do vyčerpání kapacity náhradní autobusové dopravy.

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy:
Pardubice hl.n. – před staniční budovou,
Pardubice-Rosice nad Labem – před staniční budovou,
Pardubice-Semtín – na křižovatce u firmy DAF,
Stéblová – před staniční budovou,
Čeperka – v obci u „Hostince u Lorenců“,
Opatovice nad Labem – před staniční budovou,
Hradec Králové hl.n. – před nádražní budovou stanoviště „F“.

Výlukový jízdní řád na trati 031 Pardubice hl.n. – Hradec Králové – Jaroměř platný pro období od 1. do 10. září je k dispozici zde.

Z důvodu stavebních prací v železniční stanici Pardubice-Rosice nad Labem bude po ukončení této výluky, ve dnech 11. – 18. září 2014, platit nový výlukový jízdní řád. Osobní vlaky pojedou v jiných časových polohách, některé vlaky budou nahrazeny autobusy. Výlukový jízdní řád bude k dispozici na stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu.

Cestujícím se omlouváme za případné komplikace, které mohou vzniknout v důsledku výlukových prací SŽDC.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…