ČEPS: Síťový kodex pro udržování rovnováhy elektrizačních soustav odeslán k posouzení ACER

10.01.2014 12:51

Asociace provozovatelů elektroenergetických přenosových soustav ENTSO-E předala Agentuře pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER) návrh síťového kodexu pro udržování výkonové rovnováhy elektrizačních soustav (Electricity Balancing Network Code).

ČEPS: Síťový kodex pro udržování rovnováhy elektrizačních soustav odeslán k posouzení ACER
Foto: red
Popisek: ČEPS, a.s.

ACER má nyní tři měsíce na posouzení souladu a přiměřenosti návrhu s nezávaznými rámcovými pokyny (Framework Guidelines on Electricity Balancing), které vydal v září 2012 (ke stažení zde). V rámci následujících měsíců  lze podle dosavadních zkušeností očekávat kromě interního posuzování v rámci ACER též veřejné formální konzultace.

Obsah stanoviska ACER bude mít zásadní vliv na další postup, zejména z hlediska načasování a podoby konečného návrhu, který bude předložen Evropské komisi a případně doporučen ke schválení v rámci tzv. komitologického procesu (proces připomínkování a schvalování kodexu zástupci členských států EU).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

14:46 ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

Nový systém bude řídit důležitou část dieselgenerátorů, které slouží jako klíčový záložní zdroj elek…