ČEZ: Informační centrum Ledvice přivítalo návštěvníka s patnáctkou a třemi nulami

18.03.2015 12:30 | Zprávy

Více než symbolicky působil počet dětí, které ve středu 18. března zavítaly do Informačního centra Elektrárny Ledvice Skupiny ČEZ z nedalekého města, po němž má elektrárna své jméno. Z ledvické mateřské školy totiž přijelo 15 malých předškoláků, přičemž jeden z nich se stal návštěvníkem infocentra s pořadovým číslem 15 000. Byl jím Radim Paul, který po zhlédnutí 3D projekce opustil kinosál jako první.

ČEZ: Informační centrum Ledvice přivítalo návštěvníka s patnáctkou a třemi nulami
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Podívat se na dinosaury, jezdíme s dětmi již třetím rokem. V rámci předškolní výchovy je totiž zajímavá a poutavá 3D projekce o vzniku uhlí a následné výrobě elektřiny vhodnou formou, jak takové malé caparty s tím vším seznámit. Berou to jako pohádku a zároveň jim i něco uvízne v hlavě, zvláště těm, kteří film vidí s odstupem času několikrát za sebou,“ říká Věra Ťupáková, ředitelka Mateřské školy v Ledvicích. Že zrovna jeden z jejích svěřenců se stane patnáctitisícím návštěvníkem, pochopitelně netušila. „Je to pro nás veliké překvapení.“

Vzhledem k tomu, že do infocentra se zvědavé děti nahrnuly jak velká voda, bylo těžké určit, kdo z nich překročil pomyslný práh první. „Proto jsme se rozhodli, že tím, kdo od nás dostane tašku plnou drobných reklamních předmětů, bude ten, kdo vyjde z kinosálu jako první. To už jsme si ohlídali, a tak se tím šťastlivcem stal Radim Paul,“ uvedla Jana Muraňská, recepční informačního centra. Jak dodala, ani ostatní děti nepřišly zkrátka. „Aby jim to nebylo líto, každý dostal omalovánky, vystřihovánky a reflexní pásek na ruku. Paní ředitelka pak pro všechny ještě nějaké sladkosti a také míč od Nadace ČEZ.“ Obzvláště z něj měla Věra Ťupáková  radost: „Zrovna dnes jsem přemýšlela, že musím zakoupit nový míč na vybíjenou a další hry. Za všechno moc děkujeme.“

„Děkujeme, je to tu hezký, zase přijdeme,“ překřikovaly se i děti. A co na vše malý oslavenec? Vzhledem k tomu, že Radimkovi jsou necelé tři roky, ještě toho příliš nenamluvil. Jeho „děkuju a moc se mi tu líbí“ ovšem také zaznělo.

Informační centrum Ledvice je zaměřeno na klasickou uhelnou energetiku, čímž je vůbec první svého druhu v České republice. Tematicky tak doplňuje ostatní informační centra Skupiny ČEZ zaměřené na jadernou energetiku a obnovitelné zdroje. Umístěno je v prostorách nové administrativní budovy Elektrárny Ledvice a jeho moderní architektonické a výtvarné řešení je umocněno akčním a interaktivním stylem expozice. Ta nabízí zážitkovou formu prezentací s využitím vysoce vyspělé audiovizuální technologie. Pro mnohé návštěvníky je tudíž nepopsatelným zážitkem zhlédnutí 3D filmu, v němž se odvíjí děj od pravěku až po závěrečné rozsvícení oken domácností velikého města. Mnozí jsou tak uchváceni virtuální realitou, že se snaží pohladit dinosaury pohybující se mezi plavuněmi a přesličkami, uhýbají před letícími meteority či ostrými zuby pravěkých ryb. Neméně zdařilou je i virtuální „návštěva“ všech elektrárenských provozů s prohlídkou technologických zařízení. Bez povšimnutí není ani on-line měření fotosyntézy živého stromu. Otevřeno pro veřejnost je od pondělí do pátku, a to od 7 do 15 hodin. K návštěvě info centra se lze prostřednictvím e-mailu infocentrum.ele@cez.cz nebo na telefonním čísle 411 10 2313.

Informační centrum  Ledvice Skupiny ČEZ je v provozu je od listopadu 2009, přičemž bylo vybudováno v rámci probíhající komplexní obnovy uhelných elektráren a výstavby nového zdroje v Ledvicích. Modernizace elektráren přinese další zlepšení v oblasti životního prostředí na severu Čech.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 1 285

19:39 ČEZ číslo týdne: 1 285

1 285 pracovníků ČEZ už přispělo do mimořádné zaměstnanecké povodňové sbírky.