ČEZ: Na dašické základce učí přírodovědné předměty zábavnou formou

02.09.2014 13:30

Od letošního školního roku se přírodovědné předměty, zejména pak fyzika, stanou pro žáky Základní školy Dašice podstatně zábavnější než doposud. Místní kantoři se zasloužili o vylepšení přírodovědné učebny, která slouží žákům všech tříd druhého stupně. Na vybavení Oranžové učebny, která nově disponuje například názornými pomůckami a projekční technikou včetně zatemnění, přispěla Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

ČEZ: Na dašické základce učí přírodovědné předměty zábavnou formou
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Záměrem dašické základky je výuku přírodovědných předmětů co nejvíce zatraktivnit, a tím zvýšit motivaci žáků. „Když žáci na druhém stupni základní školy zjistí, že některé zdánlivě nezáživné předměty dokáží být skutečně zábavné, je větší pravděpodobnost, že se jim budou věnovat i v průběhu dalšího studia,“ říká Lada Morávková, ředitelka Základní školy Dašice.

Žáci si díky novému vybavení osvojí práci s měřicí technikou, snadněji pochopí princip a využívání magnetické síly, zjistí vlastnosti pevných látek a prověří si v praxi základní fyzikální zákony. Praktická část výuky se zaměří i na elektrickou energii. Nově zakoupené zatemnění pak zkvalitní zejména výuku optiky, ke které je potřeba kvalitní obraz na plátně, na němž učitelé promítají demonstrační pokusy a jejich výsledky. Vyplňte pole (max. 400 znaků) Vyplňte pole (max. 400 znaků)

Grantové řízení Oranžová učebna vyhlásila Nadace ČEZ poprvé v roce 2010, přičemž do dnešního dne podpořila 67 Oranžových učeben po celé České republice. Jejich cílem je zkvalitňovat výuku technických a přírodovědných předmětů na základních, středních a vyšších odborných školách. „Praktické a názorné pokusy dokáží u žáků prohloubit chápání probírané látky. Navíc, když si vše sami vyzkouší, stanou se pro ně fyzika a další přírodovědné předměty hrou a nikoli noční můrou,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…