ČEZ: Odstartovala nová podoba www.cez.cz! Je „mobilní“ a intuitivní

04.06.2015 16:50

Vyjít vstříc rostoucímu počtu uživatelů využívajících mobilní telefony i tablety a také jasně oddělit informace o společnosti ČEZ od prodejní části webu – to jsou hlavní body čerstvě redesignovaných korporátních stránek www.cez.cz.

ČEZ: Odstartovala nová podoba www.cez.cz! Je „mobilní“ a intuitivní
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Web ČEZ loni navštívilo 2,6 milionu unikátních uživatelů. Celková návštěvnost dvacítky webů Skupiny ČEZ v ČR i v zahraničí se v roce 2014 přiblížila hranici 10 milionů uživatelů.

Usínat na vavřínech a nezachytit nové trendy se nevyplácí! Posádka týmy on-line komunikace Skupiny ČEZ si je toho dobře vědoma a po půlročním úsilí s podporou výzkumů a dat o chování zákazníků hlásí redesign své vlajkové lodi – webu www.cez.cz. Výsledkem je srozumitelně prezentovaná a kdekoli dostupná nabídka produktů a služeb i servisních informací.

Nová podoba stránek je především reakcí na výrazné změny v konzumaci informací. „Lidé je potřebují přesně v okamžiku, kdy své záležitosti skutečně řeší. Proto vytrvale roste počet přístupů k našim webovým stránkám z mobilních telefonů a tabletů. Nová verze webu je zárukou, že klient na svém mobilním zařízení dostane stejné informace jako na stolním počítači,“ řekl Pavel Foršt, vedoucí skupiny on-line komunikace Skupiny ČEZ.

Za rok 2014 přilákaly stránky www.cez.cz 2,6 milionu unikátních uživatelů, téměř polovina jich byla nových. Podle statistik Google Analytics návštěvníci stráví na webu v průměru kolem 3 minut a třetina se jich pravidelně vrací. Celková návštěvnost všech samostatných webových stránek Skupiny ČEZ, kterých je v osmi jazycích přes 20, loni dosáhla téměř desetimilionové hranice.

Změny struktury doznala především produktová část webu. V sekcích věnovaných elektřině, plynu a mobilu uživatelé naleznou jak informace potřebné k „nákupu“, tak i informace o cenách a „servisu“ služeb, které už využívají. Pod novou položkou „Služby pro zákazníky“ jsou snadno dostupné odpovědi na časté otázky, řešení životních situací i ceníky a formuláře. Na každém kroku uživatele provází možnost kontaktovat obsluhu, třeba jednoduše zanechat telefonní číslo pro zpětné zavolání. Spolu s novým webem byly spuštěny i nové on-line objednávky elektřiny a plynu, které nabízí objednávku produktové řady ve třech krocích.

Webový portál www.cez.cz je úzce propojen s aplikací ČEZ ON-LINE, přivádí jí nové uživatele a je jejím hlavním přístupovým bodem.

Nový web také jasně odděluje informace o produktech a službách od informací o společnosti ČEZ. Informace o společnostech Skupiny ČEZ, výrobních zdrojích, sekci pro investory i volná místa uživatelé naleznou nově pod odkazem „O společnosti“.

Moderní podoba internetových stránek společnosti ČEZ postavených na publikačním systému Edee společnosti FG Forrest se datuje od září 2007, kdy začalo budování jednotně designovaných webů ve všech zemích působnosti Skupiny ČEZ.

Rodina jednotně designovaných webů pro Slovensko, Polsko, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko a další současně představuje jedinečný původní koncept multijazyčného webového portálu implementovaného z ČR do celého regionu střední a jihovýchodní Evropy.

Webové stránky společnosti ČEZ se dlouhodobě umisťují na předních místech prestižní soutěže WebTop100. Hodnocení srovnává kvalitu firemních internetových prezentací - jejich přínos pro uživatele, použitelnost, grafický design, technické řešení a marketingovou hodnotu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…