ČEZ: Více než 2500 zákazníků ČEZ Prodej už využilo možnosti snížení záloh na nulu

06.04.2020 20:29

Prakticky ihned začali zákazníci využívat protikrizových opatření, se kterými ČEZ Prodej přišel. Jako jediná česká energetika oznámil ČEZ, že umožní zákazníkům zasaženým epidemií COVID-19 snížit záloha na nulu, a to až na tři měsíce.

ČEZ: Více než 2500 zákazníků ČEZ Prodej už využilo možnosti snížení záloh na nulu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

ČEZ Prodej také v tuto chvíli přestal odpojovat domácnosti, které se ocitly kvůli koronaviru v problémech se splátkami.

„Heslem ČEZ je: ´Jsme s Vámi´ a toto heslo platí v časech dobrých i zlých. Jako jediná společnost nyní umožňujeme, aby si zákazníci snížili zálohy až na nulu. Lidé tuhle pomoc oceňují, v tuhle chvíli zpracováváme přibližně 150 žádostí denně a snažíme se všem zákazníkům vyjít maximálně vstříc,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

Zákazníci si mohou zálohy snížit přednostně pomocí internetové aplikace ČEZ ON-LINE na www.cezonline.cz, která funguje podobně jako internetové bankovnictví. Další možností je využít bezplatnou telefonní linku 800 810 820.

ČEZ Prodej zároveň přestal vydávat pokyny k odpojení od energií u domácností, které se kvůli současné situaci dostanou do problémů. Například v případě, že by zapomněli využít prvního opatření a zálohy si na tři měsíce nesnížili.

„Vždycky je lepší si zálohy proaktivně sami snížit, a předcházet tak problémům, než se dostávat do statistik neplatičů, kterým hrozí odpojení,“ upozorňuje šéfka odboru fakturace a pohledávky ČEZ Prodej Taťána Paskerová. „Jsme v tuto chvíli velice shovívaví a zastavili jsme požadavek na odpojení i u některých domácností, které byly pozadu se splatností ještě krátce před současnou krizí. Zákazníkům, kteří jsou v potížích delší dobu, samozřejmě i nadále poskytujeme bezúročné splátkové kalendáře, I žádosti o ně stouply. Oproti období před epidemií zhruba o 20 procent.“

ČEZ Prodej také v tuto chvíli prodloužil nabídku garance úspory u plynu.

Úlevy pro zákazníky poskytuje i ČEZ ESCO, která dodává energie středním a velkým společnostem. Jde například o odklady splatnosti, snížení záloh a vstřícnější přístup při sjednání splátkových kalendářů, které budou navíc rovněž bezúročné.

Nadace ČEZ rovněž spustila granty Krizová pomoc pro obce, charity, příspěvkové organizace a další právnické osoby, kde lze jednorázově rychle získat až 50 000 Kč. Žádost lze jednoduše vyřídit on-line.

Shrnutí protikrizových opatření ČEZ naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…