ČEZ: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2017

29.06.2018 8:10

Nižší energetická náročnost, méně vypuštěných odpadních vod i emisí CO2, více zrecyklovaných odpadů, ale třeba i nižší fluktuace zaměstnanců či zvýšení podílu zaměstnaných žen.

ČEZ: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2017
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

 Společnost ČEZ vydala Zprávu o udržitelném rozvoji za rok 2017, v níž představuje nejen vizi, kam chce do budoucna směřovat, ale také průběžně dokumentuje kroky této cesty.  

Čím větší společnost, tím větší zodpovědnost. A to jak vůči životnímu prostředí, tak ve vztahu k lidem – zákazníkům, vlastním zaměstnancům, dodavatelům, obyvatelům v okolí provozů, ale i budoucím generacím. Vizí Skupiny ČEZ je přinášet inovace pro řešení energetických potřeb a přispívat k vyšší kvalitě života. Již druhá zpráva o udržitelném rozvoji s názvem „Energie pro budoucnost“ dokladuje pět strategických cílů, které k naplnění této vize mají přispět: zajistit udržitelný provoz, být dobrým partnerem, přinášet užitečná řešení zákazníkům, umožnit transformaci energetiky a nastartovat motor inovací.

Tyto priority jsou projevem našeho odpovědného chování a plně odrážejí strategii podnikání Skupiny ČEZ a jsou na ni úzce navázány,“ říká Michaela Chaloupková, členka představenstva a leader udržitelného rozvoje Skupiny ČEZ. „Udržitelný rozvoj vnímáme ve Skupině ČEZ jako růst, který naplňuje současné společenské potřeby a zároveň chrání uspokojování potřeb budoucích generací. Mně samotné je toto téma velmi blízké a považuji ho za důležitou součást své práce.“

Zpráva reflektuje požadavky Evropské unie a poskytuje veřejnosti konsolidované výsledky nefinančního reportu v rejstříku GRI ukazatelů. Kromě informací týkajících se životního prostředí (např. objem emisí, nakládání s vodou a odpady, rekultivace území apod.) obsahuje také vhled do oblasti péče o zaměstnance, vztahů s dodavateli a zákazníky, či způsobů komunikace s veřejností. Skupina ČEZ se přihlásila k uplatňování 17 globálních cílů udržitelného rozvoje (SDGs) vyhlášených OSN a aktivně se zapojuje zejména v oblastech dostupné a čisté energie, udržitelných měst a obcí nebo odpovědné výroby a spotřeby.

Udržitelnost v praxi pro nás znamená každodenní prosazování rovnováhy mezi ekonomikou, sociálním a společenským hlediskem života a životním prostředím. Všechny společnosti Skupiny ČEZ poskytly vyčerpávající sadu údajů, díky kterým je zpráva nejen kompletní, ale také obohacená o konkrétní příklady z různých oblastí našeho podnikání,“ uvedla Michaela Chaloupková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…