ČEZ nabízí profesionální dobíjecí kabely pro elektromobily

23.11.2015 9:11

Skupina ČEZ, provozovatel komplexních řešení pro veřejné i domácí dobíjení elektromobilů v České republice, rozšiřuje své služby o nabídku široké škály profesionálních dobíjecích kabelů.

ČEZ nabízí profesionální dobíjecí kabely pro elektromobily
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ta je součástí internetových stránek projektu Elektromobilita ČEZ www.elektromobilita.cz, které nabízejí informace a služby pro dynamicky rostoucí skupinu majitelů elektromobilů a příznivců této ekologické formy dopravy.

Máte elektromobil nebo uvažujete o jeho koupi a chtěli byste jej pohodlně a bezpečně dobíjet na vašich cestách i doma? Projekt Elektromobilita ČEZ přichází aktuálně s řešením v podobě zprostředkování prodeje profesionálních dobíjecích kabelů - na webu www.elektromobilita.cz.

„Počet veřejných dobíjecích stanic v České republice neustále roste, stejně jako poptávka po pohodlném dobíjení na cestách nebo v domácnostech a ve firmách. V našem e-shopu proto přinášíme jak přehlednou nabídku tzv. wallboxů tak nově i kabelů pro dobíjení,“ přibližuje detaily nové služby Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Nová služba, která bude průběžně rozšiřována, přináší přehled a nabídku standardizovaných, profesionálních kabelů pro dobíjení všech prodávaných elektromobilů. Ceny uváděné na internetu zahrnují i doručení na adresu zákazníka kdekoli po České republice. Kabely jsou homologovány pro dobíjení elektromobilů a mají k tomu plně uzpůsobené veškeré parametry, zejména kvalitu a životnost.

Samotný výběr a nákup je na stránkách www.elektromobilita.cz velice intuitivní a snadnou záležitostí. Zájemce vyplní na stránkách několik základních informací a konfigurátor mu vybere konkrétní kabel, který je kompatibilní s jeho elektromobilem. Pokud dojde k potvrzení objednávky, příslušná partnerská firma se se zákazníkem spojí a domluví detaily a termín předání.

V celé České republice v současnosti jezdí již téměř 900 elektromobilů, poslední tři čtvrtletí však signalizují další mohutný rozvoj celého odvětví. Letos se očekává více než dvojnásobné meziroční zvýšení počtu nově registrovaných elektromobilů a koncem letošního roku odhady počítají s prolomením hranice 1 000 elektromobilů na českých silnicích. Elektromobily tak v ČR přestávají být atrakcí z kategorie technických zajímavostí a stávají se běžnou součástí zejména městského provozu.

Podle výsledků analýzy společnosti Roland Berger se elektromobilita stává na evropské úrovni prioritou. Ve finále tento typ pohonu rychle dosáhne podílu 20 % na celkovém prodeji osobních vozidel a lehkých užitkových vozů. To by mělo znamenat prodej asi 50 tisíc aut ročně.

Víte, že …

  • projekt Elektromobilita ČEZ v současnosti provozuje 52 dobíjecích stanic (z toho 9 rychlodobíjecích)
  • letos v období od ledna do října se v České republice registrovalo více než 300 nových elektromobilů
  • v tuzemsku se za celý loňský rok registrovalo celkem 222 nových elektromobilů
  • v roce 2015 jsou zatím nejprodávanějšími značkami v ČR Volkswagen, Nissan a BMW
  • pokud bychom uvažovali všech cca 520 nově registrovaných elektromobilů v letech 2014-15 a průměrný roční nájezd 15 000 km, tak při průměrné spotřebě 15 kWh/100km bude k jejich dobíjení potřeba 1,170 mil. kWh elektřiny ročně (tj. roční spotřeba zhruba 470 českých domácností)
  • lze očekávat další nárůst registrací elektromobilů, mimo jiné proto, že se rozšiřuje nabídka o nové modely vozů s elektrickým pohonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…