ČMKBK zve nejen Pražany na Československý festival

07.09.2018 11:53

Pražské Staroměstské náměstí bude v sobotu 8. září a v neděli 9. září hlavním dějištěm Československého festivalu, který se ponese ve znamení oslav 100. výročí republiky.

ČMKBK zve nejen Pražany na Československý festival
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Akce je uspořádána v součinnosti se Slovenskem, a kromě Staroměstského náměstí přiláká návštěvníky též do Karolina Univerzity Karlovy a Betlémské kaple. Pro veřejnost je na Staroměstském náměstí připraven bohatý program. Českomoravská komoditní burza Kladno (ČMKBK) je jedním z hlavních partnerů.

„Českomoravská komoditní burza zahájila činnost v dubnu roku 1995 a přestože není oficiálně právním nástupcem, svým zaměřením volně navazuje na organizované komoditní obchodování z doby předválečného Československa, konkrétně na aktivity Pražské bursy pro zboží a cenné papíry (1871–1945) a Pražské plodinové bursy (1894–1952). Proto pro nás bylo logickou volbou festival podpořit a věříme, že si jej nejen Pražané užijí,“ říká Martin Soukup, tiskový mluvčí ČMKBK.

Na Staroměstském náměstí je pro návštěvníky festivalu po oba dny připraven rozmanitý kulturní program, který v sobotu vyvrcholí vystoupením Vladimíra Mišíka, legendy české bigbeatové scény, a v neděli v podvečer koncertem známé rockové skupiny Žlutý pes. Ve 35 stáncích se na Staroměstském náměstí představí regiony České republiky i Slovenska, prezentovat se budou tradiční řemesla, organizátoři mysleli také na program pro rodiče a děti.

Do lapidária Betlémské kaple se budou moci zájemci vydat za gastroochutnávkami tradičních slovenských halušek, skalického trdelníku a dalších slovenských jídel. Ochutnat bude též možné produkci slovenských vinařů či minipivovarů. V Karolinu návštěvníky čeká prezentace Prague City tourism a agentura Czechtourism představí neobvyklé turistické destinace. Občerstvit se bude možné u baru Budvaru a u cimbálové muziky degustovat či si zakoupit moravská vína.

„Podporu Československého festivalu vnímáme jako jednu z našich významných aktivit na poli společenské odpovědnosti. Podle našeho názoru je třeba využívat a rozvíjet tradiční potenciál, kterým je silný průmysl a lidská kreativita,“ vysvětluje Martin Soukup a připojuje další aktivity ČMKBK v oblasti společenské odpovědnosti: „Již v roce 2015 jsme založili Burzovní nadaci na podporu vzdělávání, vědy, výzkumu, vývoje a inovací, zásad trvale udržitelného rozvoje, ochrany životního prostředí a prosazování transparentnosti a etických hodnot občanské společnosti. Kromě toho jsme již tradičním partnerem Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, kde finančně podporuje program Stipendia Nikoly Tesly, zřízený pro studenty technických oborů vysokých škol ze sociálně slabých rodin.“

Československý festival 2018 je rovněž spojen s vydáním reprezentativní knihy ke sto letům republiky s názvem ČESKO, země hojnosti tradic, zážitků a příležitostí. Více informací o festivalu je k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …