ČOI: Čerpací stanice prodávala naftu, která mohla zničit motory aut

07.02.2015 19:15

U čerpací stanice Agip v Praze (ulice V Korytech) odebrala Česká obchodní inspekce ve středu 4. února vzorek nafty, který obsahoval velké množství vody.

ČOI: Čerpací stanice prodávala naftu, která mohla zničit motory aut
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

ČOI informuje o tomto zjištění z důvodu oprávněného zájmu spotřebitele. U odebraného vzorku byl překročen stanovený limit vody padesátkrát (max. 260 mg/kg, vzorek obsahoval 12470 mg/kg). S tak velkým množstvím vody v odebraném vzorku nafty se Česká obchodní inspekce od roku 2001, kdy monitoring pohonných hmot provádí, ještě nesetkala.

Na problém upozornil Českou obchodní inspekci spotřebitel, který podal podnět 3. února. Odběr u této čerpací stanice, konkrétně u spotřebitelem zmiňovaného stojanu pro odběr nafty pro nákladní vozidla, provedli inspektoři ČOI následující den, tedy 4. února. Okamžitě poté, kdy získala Česká obchodní inspekce výsledek, který ukazuje na padesátinásobné překročení limitu vody v odebraném vzorku, inspektoři z důvodu ochrany oprávněného zájmu spotřebitele (v pátek 6. února v dopoledních hodinách) zaplombovali konkrétní výdejní stojan u čerpací stanice, kde byl vzorek odebrán. Samotné vedení provozovny okamžitě přerušilo prodej nafty i na všech ostatních výdejních stojenech u této čerpací stanice.

Rada pro spotřebitele

Schovávejte si vždy doklad o nákupu. Řidiči v případě problémů mohou uplatnit reklamaci standardním způsobem. Prodejce je povinen sepsat reklamační protokol, na vyřízení je zákonná lhůta 30 dnů. Řidič samozřejmě musí doložit, například výpisem z karty či účtenkou, že u čerpací stanice, kde uplatňuje reklamaci, skutečně tankoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…