ČRo: Nebojme se strašidel, aneb Malujeme po síti

23.09.2013 13:01

Mezinárodní dětská výtvarná soutěž Českého rozhlasu Rádia Junior bude znát své vítěze.

ČRo: Nebojme se strašidel, aneb Malujeme po síti
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Český rozhlas vyhlásil v lednu tohoto roku jménem Rádia Junior již 18. ročník mezinárodní dětské výtvarné soutěže Malujeme po síti. Letošní téma zní „Nebojme se strašidel“. Nejzdařilejší práce budou představeny na vernisáži ve středu 25. září v Musaionu – Národopisné expozici Národního Muzea  v Letohrádku Kinských v Praze.

Výtvarná soutěž Malujeme po síti je určena dětem ve věku od 5 do 15 let. Své představy na dané téma ztvárňují jakoukoliv výtvarnou technikou. Do soutěže tradičně přichází tisíce prací v kategoriích kresba a malba, rukodělná práce nebo počítačová grafika a animace.

„Letošní ročník byl co do účasti rekordní. Přišlo nám více než pět tisíc prací z 25 zemí celého světa. Probírat se tou obrovskou záplavou prací je vždycky krásná povinnost, některá díla však byla opravdu jedinečná. Jedním obrázkem jsme se dokonce nechali inspirovat při vymýšlení maskota Rádia Junior, kterého brzy uvedeme do života,“ říká Lenka Kupková, organizátorka soutěže z Rádia Junior.

Vernisáž byla oproti původnímu plánu, který zhatily červnové povodně, přesunuta až do druhé poloviny měsíce září, již tradičně se však díky spolupráci s Národním muzeem odehraje v Musaionu, v krásném prostředí Kinského zahrady.

Slavnostní vernisáž začne ve tři hodiny odpoledne, ale již od poledne se děti, jejich rodiče a pedagogové, kteří přijíždějí ze všech koutů České republiky i ze Slovenska, mohou podívat na výstavu, vyzvednout si drobné dárky a zúčastnit se bohatého programu, který je pro ně přichystán.

Vernisáž bude moderovat vedoucí Rádia Junior Zora Jandová a zúčastní se jí i někteří z porotců – např. výtvarníci Kamil Hlubuček a Dino Čečo nebo herečka Naďa Konvalinková.

Výstava bude otevřená pro veřejnost od 26. září do 30. října 2013.

Bližší informace o soutěži Malujeme po síti a galerie vítězných prací jsou k dispozici na webových stránkách www.radiojunior.cz a www.malujeme.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…