ČRo: Václava Křížová maluje mamince pro radost

02.05.2014 20:40

Mamince pro radost, to je název květnové výstavy v denní kavárně v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Uvidíte obrazy jihočeské malířky Václavy Křížové. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 5. května od 17 hodin.

ČRo: Václava Křížová maluje mamince pro radost
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Václava Křížová se malování a různým druhům ručních prací věnuje již od dětství. Zúčastnila se mnoha soutěží, převážně malování, kde získala různá ocenění.

Její tvorbu výrazně ovlivnily depresivní stavy, které se u ní začaly objevovat ve 30 letech a zcela změnily její život. Dostávala se z nich pomocí kresby černobílých obrázků. Barvy se úplně vytratily z jejího malování. Cestu k nim našla opět až po letech, kdy začala navštěvovat kurzy arteterapie, léčení prostřednictvím obrazů a výtvarných aktivit.

Právě na výstavě v Českém rozhlase České Budějovice mohou návštěvníci porovnat její umělecký vývoj od černobílé kresby k barevným kompozicím.

Výstavu můžete zhlédnout u šálku dobré kávy v pracovních dnech mezi 9. a 18. hodinou ve Výstavním prostoru denní kavárny v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 až do 6. června.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách budejovice.rozhlas.cz a na facebook.com/cbrozhlas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…