ČSA dočasně přeruší provoz z Řešova do Edinburghu

12.12.2015 14:11

Po vzájemné dohodě s Letištěm Řešov se České aerolinie rozhodly v nejslabším období zimní sezóny 2015/2016 dočasně a na krátkou dobu přerušit provoz na lince do Edinburghu.

ČSA dočasně přeruší provoz z Řešova do Edinburghu
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

V předvánočním období vypraví České aerolinie mezi Řešovem a Edinburghem tři páry letů, stejný počet po Vánocích a Novém roce. České aerolinie a Letiště Řešov v současnosti pracují na novém modelu provozu pro letní sezónu 2016. Kromě obnovení linky do Edinburghu na začátku března 2016 plánují České aerolinie v letní sezóně 2016 zavést z Řešova nové přímé spoje do dalších evropských destinací.

Linka Českých aerolinií mezi Řešovem a Edinburghem nebude dočasně v provozu od 8. ledna do 27. února 2016 včetně, tj. během nejslabšího období zimní sezóny 2015/2016. České aerolinie naopak vypraví lety na lince v obvyklých časech v období od 15. prosince 2015 do 5. ledna 2016 včetně, vyjma soboty 26. prosince 2015, s cílem dopravit všechny cestující na vánoční a novoroční svátky do svého cíle. Vypraveny budou tedy lety ve dnech 15., 19., 22., 29. prosince 2015, 2. a 5 ledna 2016.

„Velmi nízká poptávka na polském i skotském trhu nám bohužel neumožňuje zachovat kontinuální provoz na lince mezi Řešovem a Edinburghem v průběhu celé zimní sezóny i přes veškerou obchodní, marketingovou a komunikační podporu. Slabá poptávka se pak projevuje v obchodních výsledcích linky, nedává proto ekonomický smysl provozovat lety, pokud o ně není v určitém období zájem,“ uvedl Ján Tóth, ředitel Českých aerolinií pro Obchod a marketing a dodal: „Přerušení provozu na lince je dočasné a v žádném případě to neznamená, že bychom z Řešova nebo dokonce z polského trhu odcházeli. Naopak, s obnovením linky do Edinburghu počítáme od března 2016 a s partnery z Letiště Řešov intenzivně pracujeme na nových přímých pravidelných spojích z Řešova do několika evropských destinací, které bychom chtěli otevřít v letní sezóně 2016 a oznámit v co nejkratší možné době.“

„K dočasnému přerušení letů mezi Řešovem a Edinburghem, vyjma období Vánoc a Nového roku, došlo z obchodních důvodů. Dopravce má v tomto kroku naši plnou podporu. Je potřebné si uvědomit, že letadlo Airbus A319, které je nasazováno na tuto trasu má kapacitu 144 sedadel. Bohužel během aktuální zimní sezóny došlo k významnému poklesu zájmu trhu. Proto společně plánujeme opětovné obnovení provozu mezi Řešovem a hlavním městem Skotska na konci února 2016 a současně plánujeme další nové destinace v Evropě, které by byly dostupné přímými linkami Českých aerolinií z Řešova. V brzké době je oficiálně představíme,“ řekl Stanisław Nowak, předseda představenstva Mezinárodního letiště Řešov – Jasionka.

Cestujícím z dotčených zrušených letů bude nabídnuta možnost bezplatného překnihování na jiný termín. V případě, že nové termíny letů nebudou cestujícím vyhovovat, České aerolinie budou akceptovat plnou refundaci neproletěných letenek nebo neproletěných úseků u částečně proletěných kuponů. České aerolinie a Letiště Řešov se omlouvají cestujícím z dotčených letů za nepříjemnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…