ČSSD v Pardubicích volila nové vedení pro příští dva roky

31.10.2016 15:48

V pátek 28. října 2016 se uskutečnila v Pardubicích okresní konference pardubické sociální demokracie. Stávajícímu vedení vypršel dvouletý mandát a tak hlavním bodem programu byla volba nového vedení pro příští dva roky.

ČSSD v Pardubicích volila nové vedení pro příští dva roky
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Hlavní pozornost přítomných se upírala na volbu předsedy okresní organizace. Z původních šesti nominovaných kandidátů čtyři z nich ještě před zahájením volby odstoupili. O post předsedy se nakonec ucházel stávající člen nejvyššího vedení sociální demokracie a statutární místopředseda krajské organizace ČSSD MUDr. Vítězslav Novohradský. Jeho vyzyvatelem se stal Leoš Malina, předseda místní organizace Polabiny I.

Okresní konferenci předcházely několikaměsíční rozepře mezi členy pardubické organizace, týkající se zvláště přijímání nových členů do některých místních organizací. Neshody vyvrcholily několik dnů před konferencí a vyžádaly si přítomnost člena nejvyššího kontrolního orgánu strany.

Samotná konference již probíhala v klidném duchu, kdy obě strany přislíbily respektovat výsledek voleb a zavázaly se k dalšímu zprůhlednění činnosti strany. Post předsedy získal ve čtvrtém kole volby Leoš Malina, který zároveň získal nominaci na post místopředsedy krajského výboru ČSSD. MUDr. Novohradský se stal jedním ze šesti místopředsedů okresního výboru.

Nově zvolený předseda Leoš Malina přislíbil posílení vnitrostranické demokracie. Zároveň přislíbil zvýšení důrazu na dodržování stanov a to především při přijímání nových členů.

„Nemůžeme připustit opakování situace z nedávných dnů, kdy jsme pochybovali o možnosti okresní konferenci vůbec svolat. Nedůvěra mezi jednotlivými místními organizacemi stále přetrvává a naším úkolem bude všechny pochybnosti buď bezezbytku vyvrátit, nebo potvrdit. Zároveň připravujeme opatření, abychom obdobné situace nemuseli již řešit“, dodal nový předseda OVV ČSSD Pardubice Leoš Malina.

Nový okresní výbor se bude především věnovat práci na blížících se volbách do poslanecké sněmovny a dále více spolupracovat s jednotlivými MO a jejich členy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …