ČT: 110 let Jana Wericha v televizi, ve filmu i na divadle

30.01.2015 14:30

Česká televize připomene sto desáté výročí od narození herce a divadelníka Jana Wericha. Zaměří se především na jeho tvorbu z šedesátých let, kdy pro televizi vytvořil řadu nezapomenutelných komedií.

ČT: 110 let Jana Wericha v televizi, ve filmu i na divadle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Hned ve čtyřech televizních filmech z tohoto období, které zprostředkuje program ČT2, je partnerkou Jana Wericha herečka Stella Zázvorková. Kromě legendární Uspořené libry, kde se objevila i jeho dcera Jana, uvidí diváci Wericha a Zázvorkovou také v komedii Magnetické vlny léčí, Medvěd či Drahý zesnulý.

Jana Wericha z počátků jeho filmové kariéry připomene ČT1 v sobotu 7. 2. od 15 hodin také vynikající meziválečnou satirickou veselohrou U nás v Kocourkově.

Příznivci Osvobozeného divadla se mohou tentýž den od 20:20 na kulturním kanále ČT art těšit i na unikátní záznam hry Těžká Barbora v inscenaci Divadla ABC z roku 1960, který se podařilo zachránit v archivu České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…