ČT: Četníci znovu obsazují pátračku. Začíná druhá fáze natáčení dobové kriminálky z Luhačovic

09.08.2015 14:30

Ve středu začala druhá etapa natáčení dvanáctidílného kriminálního seriálu Četníci z Luhačovic, odehrávajícího se v období vznikající první republiky. Na pátrací stanici se vrací ústřední dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka. Do druhé fáze rozsáhlého projektu, který vzniká v brněnském televizním studiu, nastupuje režisér Vyprávěj a První republiky Biser A. Arichtev.

ČT: Četníci znovu obsazují pátračku. Začíná druhá fáze natáčení dobové kriminálky z Luhačovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Ke třem dílům, které již byly natočeny pod pracovním názvem Četnické trampoty, přibude devět nových,“ upřesňuje vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize Jiřina Budíková a dodává: „Začínáme dotáčkami prvního dílu, a pak už přijdou na řadu další čtyři epizody.“ Štáb se vrací na četnickou pátrací stanici vybudovanou v Lesním Hlubokém nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se ale odehrává v okrsku luhačovických lázní. Proto i název seriálu Četníci z Luhačovic. Posledních pět dílů bude natočeno na jaře příštího roku.

Četníci z Luhačovic, kteří zavedou diváky do období vzniku první republiky, vyšetřují svoje případy v celkem dvanácti epizodách. Vždy tři z nich jsou propojeny vzájemně se prolínajícími dějovými liniemi a postavami. „V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky,“ naznačuje autor projektu Petr Bok a doplňuje, že se nejedná o klasický epizodní seriál, ale o plastičtější vyprávění, které je umožněno osmdesátiminutovou stopáží každého dílu. „Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem,“ doplňuje Bok.

Do projektu vstupuje režisér Biser A. Arichtev, který doplnil dvojici Dan Wlodarczyk a Petr Bebjak a zúročí tak své předchozí zkušenosti z natáčení dobových seriálů.

V jednotlivých epizodách přivede do příběhu i na samotnou četnickou stanici nové a často překvapivé postavy. Například v druhé trojici případů se tu objeví vysloužilý legionář a rázný velitel Radomír Vlach v podání Karla Dobrého. Později ho vystřídá velitel hypochondr v interpretaci Jiřího Langmajera a diváci se mohou těšit také na Lukáše Vaculíka v roli četnického důstojníka. V seriálu dále hrají Pavel Zedníček, Pavla Tomicová, Jaroslav Plesl, Ondřej Malý a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…