ČT: Další ocenění pro Zázrak

25.11.2013 19:18

Zlatý Atlas, hlavní cenu mezinárodního festivalu Arras Film Festival ve Francii, udělili porotci snímku Zázrak režiséra Juraje Lehotského. Prestižní ocenění získal tento koprodukční snímek České televize jen pár dnů poté, co si hlavní představitelka Michaela Bendulová odnesla cenu za nejlepší ženský herecký výkon z mezinárodního filmového festivalu v německém Cottbusu.

ČT: Další ocenění pro Zázrak
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Sociálně laděný snímek vypráví příběh o dívce Ele, která v patnácti letech skončí v polepšovně. Setkává se tady s děvčaty, které mají zkušenosti s prostitucí, drogami, záškoláctvím… Příchodem do nápravného zařízení Ela ztrácí všechno, co dosud milovala a začíná žít život, na který není připravená.

Film již získal zvláštní uznání poroty v soutěži Na východ od západu na 48. ročníku MFF v Karlových Varech a do konce roku bude uveden ještě na festivalu Muces ve španělské Segovii, v soutěžní sekci festivalu Camerimage v Polsku a na Tallin Black Nights FF v Estonsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…