ČT: Janákova Rybička se v Itálii stala nejlepším krátkým filmem pro děti

28.07.2015 16:48

Krátkometrážní snímek České televize Rybička získal na pětačtyřicátém ročníku italského festivalu pro děti a mládež Giffoni Film Festival první místo. Autorská televizní komedie režiséra a scenáristy Karla Janáka uspěla v konkurenci dalších jedenácti filmů z celého světa v kategorii krátkých snímků pro děti od šesti let.

ČT: Janákova Rybička se v Itálii stala nejlepším krátkým filmem pro děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Komediální příběh o kouzelné rybičce, nepovedených přáních a prázdninách, které si každý představoval úplně jinak, ocenila festivalová porota cenou  Gryphon Award. Ve stejné kategorii se o tuto cenu ucházely i snímky z Jižní Koreje, Kanady, Argentiny, Indie, Německa, Dánska, Rakouska, Irska nebo Itálie.

Spolupráce České televize a Karla Janáka je na poli krátkých filmů pro děti úspěšná dlouhodobě. Janákův snímek Jirka a bílé myšky z roku 2013 získal například 2. cenu na největším severoamerickém festivalu dětských filmů Annual Chicago International Children’s Film Festival i cenu na osmnáctém ročníku International TV Festivalu Bar 2013 v Černé Hoře.

Rybička

Osmiletý Simon jede s rodiči dovolenou. Nic se ale nevyvíjí podle jeho představ. Tatínek pomáhá stavět stan slečnám odvedle, maminka se zlobí a starší sestra je k ničemu. Se Simonem si nikdo nechce hrát. Vše se změní v okamžiku, kdy objeví láhev se zlatou rybičkou. Ze sestry je najednou koza, ze slečen slepice. K dovršení všeho maminka láhev s rybičkou sebere a zahodí. Simon má jedinou možnost. Musí najít rybičku a vyslovit poslední, třetí přání, které by všechno dalo do pořádku. Hrají: J. Zima, L. Krobotová, J. Polášek, H. Tachovská. Kamera M. Holman. Scénář a režie K. Janák

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…