ČT: Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma Oslabení koruny a zdražení

04.12.2013 17:03

Moderátorka Michaela Jílková bude v přímém přenosu společně se svými hosty diskutovat o intervenci České národní banky. Diskutovat budou: Petr Zahradník - ekonom a analytik, Jiří Grund - předseda Asociace exportétů, Pavel Kohout - ekonom a ekonomický publicista, Jan Papež - místopředseda Asociace cestovních kanceláří, Josef Hörl - o.s. Právníci Radící Občanům a další.

ČT: Máte slovo s Michaelou Jílkovou na téma Oslabení koruny a zdražení
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Pořad Máte slovo s Michaelou Jílkovou vysílá Česká televize vždy ve čtvrtek ve 21.20 hod na ČT1. Pořad připravují: Michaela Jílková, Lada Krenková, Kateřina Dušková, Čestmír Franěk a Rudolf Kudrnáček.

Ve čtvrtek 7.11.2013  Česká národní banka zahájila devizové intervence s cílem oslabit českou korunu. Naposledy ke stejnému kroku došlo v roce 2002, kdy bylo cílem korunu stabilizovat. Důvodem letošní intervence je stagnace české ekonomiky, které se stále nedaří dostat z recese a snaha předejít riziku deflace. Hlavním přínosem by měla být tvorba nových pracovních míst a zabránění ztrát u hrubého domácího produktu.

Česká národní banka informovala také o tom, že tento trend by chtěla udržet alespoň jeden a půl roku a není vyloučeno, že znehodnocení koruny se dotkne 28,-Kč hranice za Euro.

Přestože představitelé ČNB uklidňovali, že znehodnocení koruny nemusí jít ruku v ruce se zdražováním, předpokládá se, že podraží elektronika, pohonné hmoty, potraviny i služby. Slabá koruna tedy ovlivní všechny oblasti, ve kterých není Česká republika soběstačná.

Zdaleka ne všichni odborníci s intervencí souhlasí a zpochybňují efekt, který má oslabení koruny do budoucna přinést. Opravdu se posílí naše ekonomika, nebo na tom budeme ještě hůř než doposud?

Máte slovo s Michaelou Jílkovou – diskusní pořad, kde můžete vyjádřit svůj názor a kde řešíme problémy a témata, která působí starosti občanům! Každý divák může poslat svůj názor formou SMS nebo prostřednictvím webu České televize. Ve studiu, v němž povede moderátorka debatu, budou připraveni zastánci různých názorů na vybrané aktuální téma: zástupci odborné i laické veřejnosti. Nejde o to, aby se jeden host dostal do pozice "otloukánka", na kterého by útočili ostatní, každý bude mít šanci říct svůj názor na daný problém a obhájit ho.

Před koncem pořadu moderátorka vyhlásí téma příštího diskusního pořadu Máte slovo, vysílaného ve čtvrtek 12.12.2013 na ČT1 od 21:35 hodin.

Debatovat může přijít každý, kdo má odvahu říct veřejně svůj názor. Stačí se přihlásit na tel. čísle:  261 13 77 66 nebo e-mailové adrese: mateslovo@ceskatelevize.cz.

Najdete nás nově na http://www.facebook.com/mateslovo. Své názory můžete posílat také formou SMS ve tvaru: MS mezera TEXT ZPRÁVY na telefonní číslo: 906 11 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

16:05 KHS Jihočeského kraje: V minulém týdnu přibylo v kraji 102 případů černého kašle

V průběhu letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 888 případů černého kašle /pertuse…