ČT: Miroslav Donutil ordinuje v Beskydech

23.08.2015 11:54

Na televizní obrazovky přichází nový šestnáctidílný seriál Doktor Martin.

ČT: Miroslav Donutil ordinuje v Beskydech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vestibul ČT

Seriál Doktor Martin představí Miroslava Donutila v roli špičkového chirurga, který opustil svoji praxi a stal se svérázným lékařem v malém podhorském městečku. Doktor Martin přichází na televizní obrazovky úvodním filmem k seriálu, a to 4. září na ČT1 ve 20:00 hodin. Šestnáctidílný příběh svedl dohromady známá herecká jména i nové objevy. Vedle Miroslava Donutila to budou Jitka Čvančarová, Jana Štěpánková, Gabriela Marcinková, Norbert Lichý, Tomáš Měcháček, Robert Mikluš, Emília Vašáryová, Milan Kňažko, Václav Kopta, Lukáš Latinák a další. Režie je v rukou Petra Zahrádky.

Doktor Martin Elinger nastoupí jako praktický lékař v beskydském městečku Protějov. Donedávna pracoval na specializovaném pracovišti v Praze a má vynikající renomé odborníka zvyklého řešit složité případy. Jedna vlastnost mu ale chybí – schopnost komunikovat s lidmi. Jako chirurg trávící většinu času na operačním sále ji tolik nepotřeboval. V novém působišti je to ale jinak. Střet Martinovy povahy s podhorským způsobem života začne brzy vršit řadu nečekaných i úsměvných situací.

Svérázní pacienti a přidrzlá zdravotní sestra Irena, kterou Elinger zdědí i s ordinací po zemřelém doktoru Šimkovi, se těžko smiřují s odtaživým a uštěpačným Pražákem. Postupně si ale získává respekt jako zodpovědného profesionála, který rázně řeší zdravotní problémy obyvatel Protějova. Přes řadu konfliktů a nedorozumění si k sobě navzájem přece jen najdou cestu.

Lékařská tematika je u televizních diváků velmi populární. Tentokrát ale nejde o složité zdravotní situace v převážně nemocničním prostředí, je to spíš o lidských vztazích a nových výzvách. Miroslav Donutil k tomu řekl: „Elinger ujde velkou cestu v poznání, v konfrontaci s prostředím a ve vztahu k několika pro něj významným lidem. Těch je tam pro něj poměrně dost, takže je na co čekat. Každý díl je uzavřenou příhodou několika postav. Každý, kdo se na seriál bude dívat, má výhodu, že může vidět třeba první nebo třináctý díl a vždy najde příběh, který má svůj bod A a bod Z.“

Kreativní producentka Kateřina Ondřejková k tomu dodává:“ Ano, seriál tvoří šestnáct epizod vždy s jedním lékařským případem. Zápletka je vyprávěna jako napínavý, někdy téměř detektivní případ. A právě v těchto okamžicích se strohý a napohled arogantní doktor nakonec ukáže jako člověk s dobrým srdcem a silným smyslem pro morálku. Mirek Donutil má za sebou desítky, ne-li stovky skvělých rolí, ale myslím si, že jeho doktor Elinger bude role, v níž si jej celý národ bude pamatovat.“

Doktor Martin je volnou adaptací původního formátu Doc Martin britské ITV, který distribuuje společnost DGR. S velkým úspěchem se vysílá již od roku 2004. Byl adaptován ve Francii, Španělsku, Německu, Holandsku a Řecku, pokaždé v hlavní roli s některým, ze známých a respektovaných herců.

Seriál pro Českou televizi, Tvůrčí producentskou skupinu Kateřiny Ondřejkové, vyrábí společnost Bionaut. Vznikl v koprodukci se slovenskou RTVS a ve spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou ze společnosti PubRes. Natáčelo se v beskydských exteriérech, převážně ve Velkých Karlovicích a jejich okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…