ČT: Projekt pro všechny, kteří se snaží měnit svět

22.11.2013 11:00

Každý, kdo se aktivně snaží přispívat k zlepšení kvality života svého okolí, se nyní může přihlásit do nového projektu České televize Příběhy neobyčejné energie. Na jeho konci budou autorské dokumenty a finanční dar na další podporu projektů, které vyberou sami diváci.

ČT: Projekt pro všechny, kteří se snaží měnit svět
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Česká televize chce dát příležitost těm, kteří usilují o dobrou věc. V těchto dnech tak startuje nový společensky prospěšný projekt na podporu lidí, kteří se aktivně snaží měnit svět k lepšímu. Příběhy neobyčejné energie budou cyklem autorských dokumentů zachycujících mimořádné úsilí člověka, skupiny lidí či organizace, jejichž cílem je zlepšit kvalitu života kolem sebe, někomu pomoci nebo udělat radost. Projekt vzniká ve spolupráci s Nadací ČEZ, která v závěru ocení finančním darem diváky vybrané vítězné projekty.

Zájemci se mohou do projektu hlásit přes formulář na webových stránkách České televize až do 10. ledna. O vybraných projektech významní čeští dokumentaristé natočí krátké autorské snímky, ze kterých diváci zvolí ten, který na konci získá finanční dar na rozvoj dalších prospěšných aktivit od Nadace ČEZ. Vedení projektu se ujala oceňovaná dokumentaristka Erika Hníková, která nedávno pro Českou televizi připravila úspěšný docusoap Navždy svoji. Ke spolupráci oslovila významné režiséry, jako je například Olga Sommerová, Linda Jablonská, Zdeněk Tyc, Theodora Remundová, Jan Gogola nebo Ivo Bystřičan.

„Projekt Příběhy neobyčejné energie je jednou z možných forem, kterými chce Česká televize podpořit neziskový sektor a občanské aktivity,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Jako veřejnoprávní médium dáváme prostor ve vysílání různým nadacím či občanským sdružením, vedle standardních formátů se ale snažíme hledat i inovativní způsoby, jak propojit vysílání s reálnými, společensky užitečnými projekty.“

„Jednou z prvních vlaštovek nových formátů se společenským přesahem byla například Hospoda U Druhé šance, jejíž aktéři usilovali o absolvování rekvalifikačního kurzu a zvýšili tak svoji uplatitelnost na trhu práce. Byl to pořad divácky atraktivní a zároveň podporoval dobrou věc,“ říká ředitel vývoje pořadů Jan Maxa, podle kterého mohou stejný efekt přinést i Příběhy neobyčejné energie.

Alžběta Plívová
 Tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…