ČT: Ženy a štafety - Největší lákadla Světového poháru v biatlonu

22.03.2016 8:32

Letošní biatlonová sezóna přilákala k českým obrazovkám historicky nejvyšší počet diváků. Přenosy v rámci Světového poháru sledovalo v průměru 440 tisíc diváků. Poslední ze závodů, jenž definitivně rozhodl o zisku velkého glóbu pro Gabrielu Soukalovou, zhlédlo v sobotu po obědě více než 730 tisíc fanoušků při podílu na publiku takřka 35 %.

ČT: Ženy a štafety - Největší lákadla Světového poháru v biatlonu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Závody letošního ročníku Světového poháru přilákaly dvaapůlkrát více diváků než závody v sezóně 2013/2014. Předčily i loňský ročník, a to o 67 tisíc diváků. Celkový divácký zásah přenosů ze Světového poháru překonal 3,7 milionu.

Z pohledu letošního ročníku byly divácky nejvyhledávanější lednové přenosy z italské Anterselvy, které vidělo v průměru 559 tisíc fanoušků. Z hlediska podílu na publiku je však předčilo poslední klání biatlonové sezóny z ruského Chanty-Mansijsku, jež viděla takřka třetina diváků u televizí (share 30,8 %, rating 471 tisíc diváků).

Po celý ročník 2015/2016 byly sledovanějšími ženské závody, a to v průměru o 116 tisíc diváků. Z hlediska typu závodu pak nejvíce lákaly štafety (průměrná sledovanost 613 tisíc) následovány závody s hromadným startem (603 tisíc). A právě kombinace ženského závodu a štafety se stala nejsledovanějším závodem celého letošního ročníku Světového poháru, přenos z Anterselvy si 24. ledna pustilo přes 800 tisíc diváků.

Vůbec nejvyšší sledovanost však v letošní biatlonové sezóně zaznamenalo mistrovství světa v norském Oslo, které přilákalo k obrazovkám v průměru sedm set tisíc diváků, a stalo se tak jednoznačně nejsledovanějším mistrovstvím v historii českého vysílání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…