ČTÚ: Srovnávací nástroj cen a kvality služeb elektronických komunikací doplněn o pevné služby

09.05.2021 11:32

ČTÚ dne 03. 05. 2021 doplnil srovnávací nástroj cen a kvality služeb elektronických komunikací o možnost srovnání cen služeb v pevném místě – internetu v pevném místě, volání v pevném místě a televize. Doposud šly porovnat ceny a parametry služeb volání, SMS a mobilního internetu. Srovnávací nástroj funguje tedy již v plném rozsahu, prozatím v pilotním režimu.

ČTÚ: Srovnávací nástroj cen a kvality služeb elektronických komunikací doplněn o pevné služby
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Informace o parametrech a cenách služeb do srovnávače povinně vkládají přímo poskytovatelé těchto služeb (operátoři, podnikatelé).  A ti také ručí za jejich správnost. Český telekomunikační úřad přijal několik desítek hlášení o chybných informacích a všechny postupně prověřuje a sjednává s operátory nápravu.

Spotřebitelé si mohou na základě zadaných parametrů (výše spotřeby, požadovaného typu smluvního závazku, adresy v případě pevných služeb atd.) vybírat individuálně nejvhodnější dostupnou službu, poskytovatelé služeb si zase mohou ověřit, nakolik jsou jejich nabídky konkurenceschopné ve srovnání s?ostatními podnikateli. Cílem srovnávacího nástroje je tedy i dynamičtější rozvoj trhu elektronických komunikací prostřednictvím tlaku informovaných spotřebitelů na poskytovatele služeb.

Nástroj doplněný o služby v pevném místě si můžete vyzkoušet a více informací naleznete na https://srovnavac.ctu.cz  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

19:15 ERÚ: Spotřeba plynu v prvním čtvrtletí klesla o více než čtyři procenta, hlavně díky teplému počasí

Spotřeba zemního plynu v České republice v prvním čtvrtletí roku v meziročním porovnání znovu klesla…