ČVUT v Praze ještě přijímá ke studiu

14.06.2014 12:43

Přihlášky ke studiu bakalářských programů do akademického roku 2014/15 stále ještě přijímá Fakulta strojní a Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze.

ČVUT v Praze ještě přijímá ke studiu
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Druhé kolo přijímacího řízení na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT se týká všech oborů a zaměření bakalářského studijního programu. Přijímací zkoušky se nekonají. Přihlášky do bakalářského studia mohou zájemci o studium podávat do 31. 7. 2014.

Fakulta strojní ČVUT přijímá do těchto bakalářských studijních programů: Strojírenství, Teoretický základ strojního inženýrství, Výroba a ekonomika ve strojírenství. Přihlášku je možné dodat na studijní oddělení fakulty do 13. června 2014 do 13.00 hodin nebo zaslat poštou s datovým razítkem nejpozději do 15. června 2014. V případě absolvování jakékoliv maturity z matematiky absolvované v ČR nejsou přijímací zkoušky z matematiky součástí přijímacího řízení. Fakulta strojní může ještě přijmout až 60 studentů.
 
Z letošní dubnové statistiky podaných přihlášek do bakalářského studia pro akademický rok 2014/15 vyplývá, že se ke studiu na ČVUT přihlásilo zatím 11 707 uchazečů, což značí nepatrný nárůst. V loňském roce se ve stejném období hlásilo do bakalářského studia 11 244 uchazečů. Největší zájem projevili studenti o Fakultu stavební, Fakultu informačních technologií a Fakultu elektrotechnickou ČVUT.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…