Canon inspiroval návštěvníky veletrhu FESPA 2013 ucelenou řadou velkoformátových řešení

05.07.2013 11:50

Společnost Canon Europe na veletrhu FESPA 2013 nabídla zcela nový pohled na obor velkoformátového tisku. Canon předvedl kreativní aplikace, špičkové technologie i odborné poradenství a inspiroval tak své zákazníky, aby posunuli služby v oblasti velkoformátového tisku na novou úroveň.

Canon inspiroval návštěvníky veletrhu FESPA 2013 ucelenou řadou velkoformátových řešení
Foto: Canon
Popisek: Canon

Hlavní součástí Canon stánku byla nově uvedená řada velkoformátových tiskáren Océ Arizona® 600 a Océ ColorWave 900®, které ukázaly, jak díky inovacím mohou vyhovět náročným požadavkům zákazníků na tomto rychle se rozvíjejícím trhu.

Canon Europe se na letošním veletrhu FESPA představil vůbec poprvé v historii veletrhu. Předvedl zde poprvé od akvizice společnosti Océ své kompletní portfolio velkoformátových produktů pro grafický průmysl. Cílem společnosti Canon Europe na veletrhu FESPA bylo poskytnout nové pohledy, inspiraci, inovace a podpořit tak poskytovatele tiskových služeb (PSP) v realizování nových, ziskových příležitostí v oblasti velkoformátového tisku.

Společnost Canon nedávno realizovala rozsáhlý výzkum s názvem “Pohled vašich zákazníků na hodnotu tisku“. Dodatečně provedla také výzkum zaměřený speciálně na zpětnou vazbu od 30 nákupčích v oblasti velkoformátových řešení. Výzkum ukázal, že existuje poptávka po rychlejší odezvě ze strany poskytovatelů tiskových služeb a také poptávka po efektivnější komunikaci se zákazníky. Zatímco 53 % respondentů uvedlo, že je jejich poskytovatel tiskových služeb kontaktuje jen občas, 30 % jich uvedlo, že je jejich poskytovatel nikdy aktivně nekontaktoval. Celkem 50 % respondentů na otázku podle čeho posuzují kredibilitu poskytovatele tiskových služeb uvedlo, že je pro ně důležité vidět fyzickou ukázku jejich práce.

Zpětná vazba navíc poukázala na fakt, že roste poptávka po tisku na nejrůznější povrchy. 97 % respondentů zadávalo někdy v minulosti tisk na jiný povrch než na papír nebo kartón. Respondenti ve výzkumu zmiňovali konkrétně sklo, kovy a dřevo.

„Tato zpětná vazba nám říká, že rovněž očekávání nákupčích z oblasti PSP se mění,” uvedl Bart Geraads, evropský ředitel divize PPGe, Technical Document Systems (TDS) & Display Graphic Systems (DGS). „To je důvod, proč jsme nechali provést tento výzkum. Naším cílem je pomoci poskytovatelům tiskových služeb v růstu jejich podnikání udržitelným způsobem. Je důležité jim pomoci pochopit výzvy, kterým čelí jejich zákazníci a ukázat jim jejich současné i budoucí potřeby. Stejně tak ti PSP, kteří míří do pomyslné arény velkoformátového tisku poprvé, potřebují stavět na relevantních informacích. A právě v tom je náš výzkum neocenitelný.”

Aplikace podporují kreativitu a nabízejí možnost přidané hodnoty

Společnost Canon na veletrhu FESPA 2013 přispěla k prezentaci nových trendů tím, že představila širokou škálu aplikací a zákaznické případové studie, které ukazují jak ostatní PSP dokáží využívat výhod technologií Canon. Počínaje účinným a cenově efektivním tiskem a konče více specializovanými projekty, které mohou přidat hodnotu a generovat vyšší marže. Mezi vystavovanými aplikacemi byla např. kuchyňská ochranná zadní deska využívající předem ošetřený skelný substrát a rychle měnitelná POS reklamní grafika na magnetických materiálech.

Společnost Canon předvedla širokou škálu možností zachycení snímku prostřednictvím ukázek vysoce kvalitních fotografií, vytištěných na tiskárnách Canon image PROGRAF iPF9400, které byly na veletrhu FESPA vystaveny v rámci akce “Print Inspiration Runway“. Canon na svém stánku představil také největší panoramatický snímek na světě, který nabídl plný 360stupňový výhled na Londýn, pořízený pomocí několika fotoaparátů Canon EOS 7D. Při tisku ve standardním fotografickém rozlišení by toto neuvěřitelně detailní panorama mělo 98 metrů na šířku a 24 metrů na výšku, což jsou téměř rozměry Buckinghamského paláce.

Nové technologie plní požadavky trhu

Nová řada tiskáren Océ Arizona 600 nabízí konfiguraci až šesti nezávislých kanálů inkoustu. Vyhovuje tak těm PSP, kteří chtějí dosáhnout buď vyšší rychlosti produkčního tisku UV flatbed tiskárny nebo se dožadují specializovanějších aplikací s použitím laku či bílé barvy. Každý ze čtyř modelů této řady je podpořen oceňovaným Océ VariaDot®, zobrazovací technologií pro vynikající kvalitu výstupu a dalšími funkcemi rozšiřujícími možnosti využití aplikací a účinnost produkce1.

Nová tiskárna Océ ColorWave 900 je určena pro oblast grafického umění, stavebnictví, CAD a GIS. Posunuje vysokorychlostní produkční tisk na novou úroveň s rychlostí až 15krát vyšší než u jiných nabízených inkoustových systémů. Tato nová tiskárna je ideální pro širokou škálu aplikací, jako POS a technické výkresy².

Canon Europe na veletrhu rovněž představil nové inkousty vytvrzované UV zářením – na Océ Arizona 480 XT – které nabízejí vynikající přilnavost na širokou škálu médií, špičkovou kvalitu tisku a jednotnou matnou povrchovou úpravu.

„Účast Canon Europe na veletrhu FESPA pro nás všechny byla velkým zážitkem, neboť je to ideální prostředí, kde jsme mohli ukázat novou sílu velkoformátové produktové skupiny Canon a představit kompletní řadu našich velkoformátových technologií pro oblast grafického umění. Z šíře velkoformátového portfolia těží nejen naši zákazníci, ale hraje to také roli při dosahování našeho cíle stát se největším dodavatelem v oblasti tisku,” dodává Geraads.

„FESPA 2013 nám dala možnost oslovit přímo PSP a ukázat, jak jim můžeme pomoci v jejich podnikání. Dáváme jim možnost produkovat pestrou škálu velkoformátových řešení, nabízíme jim technologie pro dosažení dokonalé rovnováhy mezi kvalitou a výkonem, flexibilitu produkovat výstup na nepřekonatelné škále médií a na míru šité služby, které jim pomáhají dosáhnout jejich obchodních cílů. Kreativitě PSP nejsou kladeny žádné meze, což je přesně to, co jsme na veletrhu ukázali,” ukončil Bart Geraads.

1 Detailnější informace o Océ Arizona 600 řadě naleznete v tiskové zprávě Canon s názvem “Canon na veletrhu FESPA 2013 představí novou řadu stolových UV tiskáren Océ Arizona®”, ze dne 18. června 2013.

2 Detailnější informace o Océ ColorWave 900 naleznete v tiskové zprávě Canon s názvem  “Na veletrhu FESPA 2013 představí společnost Canon superrychlou velkoformátovou tiskárnu Océ ColorWave 900®“, ze dne 27. června 2013.

Produkty a řešení společnosti Canon demonstrované na stánku Canon: Océ ColorWave 900, Océ Arizona 660GT, Océ Arizona 480XT, ProCut, Océ ColorWave 650PP, Océ CS9360, Canon imagePROGRAF 9400S, imagePROGRAF 6450, ERPA software pro design obalů (partnerský produkt) a Onyx Thive (workflow softwarový produkt).

O společnosti Canon Europe

Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…