Částkou 5,2 miliard korun přispěl ROP Severozápad na rozvoj dopravní infrastruktury

03.03.2016 10:15

Celkem 5,2 miliard korun putovalo od začátku programového období z rozpočtu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad do oblasti dopravní infrastruktury. V Ústeckém a Karlovarském kraji jsou díky evropským dotacím nové silniční obchvaty, cestující mohou využít nové vlakové soupravy nebo nízkopodlažní trolejbusy a rekonstrukce se dočkalo více jak 215 kilometrů silnic II. a III. třídy. Města Cheb, Žatec, Sokolov, Mariánské Lázně a Litoměřice mají nová autobusová nádraží, Statutární město Ústí nad Labem pak lanovou dráhu na Větruši.

Částkou 5,2 miliard korun přispěl ROP Severozápad na rozvoj dopravní infrastruktury
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

„Peníze z ROPu pomohly pozvednout kvalitu dopravy a přiblížit ji evropské úrovni. Do této oblasti šlo z operačního programu nejvíce prostředků. Dopravu totiž využívají všichni občané regionu ať už při cestě do práce, do školy, za lékařskou péčí nebo třeba za kulturou.“ říká Jana Havlicová, ředitelka Úřadu Regionální rady.

Veřejnost se může s dotacemi setkat například v podobě moderních železničních vozidel pro Ústecký a Karlovarský kraj. České dráhy, a. s. na ně získaly celkovou dotaci ve výši 607,6 milionů korun. Vlakové soupravy RegioPanter a RegioShark jsou cestujícími za pohodlí, které poskytují, velmi kladně hodnoceny.  

Projekt „MODERNÍ ŽELEZNIČNÍ VOZIDLA PRO KARLOVARSKÝ KRAJ“

Visutá kyvadlová lanová dráha v Ústí nad Labem, spojující střed města s výletním zámečkem Větruše přepraví téměř 200 tisíc cestujících ročně. „Na začátku projektu nebyly ohlasy k lanové dráze jen pozitivní, ale jak ukazují čísla a reakce obyvatel a turistů, jde o zajímavé ústecké 'lákadlo',“ dodává Havlicová.

Nejsilnější provoz za poslední 3 roky zažívá v srpnových měsících, kdy jejích služeb využije přes 30 tisíc cestujících.

 

Projekt „Lanová dráha na Větruši“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…