Celní správa ČR nepolevuje v kontrolách

19.04.2020 15:30

Téměř tři stovky celníků stále slouží v hlídkách na hraničních přechodech. Ti jsou během nouzového stavu v postavení příslušníků policie. Jejich činnost při ochraně hranic se zaměřuje především na kontrolu dokladů a povolení u osob překračujících hranici.

Celní správa ČR nepolevuje v kontrolách
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve vnitrozemí se pak celníci soustředí na kontroly přepravovaného zboží. K tomuto účelu využívají také velkokapacitního mobilního rentgenu, případně mobilní laboratoře pro rozbor přepravovaných látek.

Díky mimořádnému nasazení se v minulém měsíci podařily záchyty například 525 kg masa na výrobu kebabu, nepovoleného vývozu 520 ampulí léčivého přípravku Depo-Medrol nebo téměř 150 litrů desinfekce označené jako destilovaná voda.

Dohledové skupiny také kontrolují dodržování nařízení vlády o uzavření vybraných provozoven. Jedná se zejména o kasina, herny a tržnice.

Do pátku Celní správa ČR také umožnila denaturaci bezmála 10 milionů litrů lihu určeného pro výrobu desinfekčních prostředků a ve zrychleném řízení odbavila přes čtyřicet letů přivážejících ochranné prostředky pro boj s epidemií koronaviru, a to i o víkendech a svátcích. Celkem se jedná o více než 315 tun roušek, respirátorů, ochranných obleků, brýlí atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize: Soutěžící třináctého ročníku StarDance už vědí, s kým budou tančit

22:03 Česká televize: Soutěžící třináctého ročníku StarDance už vědí, s kým budou tančit

Herec Filip Blažek vyzve k tanci Adrianu Maškovou, herečka Marta Dancingerová pak Martina Prágra. Sp…